NIEUWSPanasonic

Nieuwe plasma tv`s van Panasonic

Redactie HiFi.nl | 07 juli 2009 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic brengt een nieuwe serie plasmatelevisies op de markt: de Z11 serie. Er zijn twee versies van de Z11, de TX-P54Z11 en de TX-P46Z11. Beide tv`s hebben een VIERA Full HD NeoPDP scherm, een strak design zijn slechts één inch (2,54 cm) dik.

NeoPDP Full HD technologie werd dit voorjaar door Panasonic geintroduceerd. NeoPDP kenmerkt zich volgens de Japanse fabrikant door beelden met hoge resolutie, diepe zwartwaarde, kleurenreproductie en een grote kijkhoek.De THX-gecertificeerde Z11 serie is volgens Panasonic de kroon op haar NeoPDP lijn. Beide tv`s uit de serie hebben een volledig vlak, ultra dun design en vallen op door de stijlvolle, deels zilverkleurige omlijsting. Daarbij komt dat het energieverbruik tot wel 50% in vergelijking met eerdere generaties wordt gereduceerd. In combinatie met de lange levensduur en de loodvrije panels leveren deze VIERA tv’s een positieve bijdrage aan het milieu.

De Z11 serie biedt een volgens Panasonic superieure weergave van bewegende beelden: het innovatieve 600Hz Intelligent Frame Creation met Subfield Drive realiseert een vloeiende en natuurlijke weergave van snelbewegende actiebeelden. Deze technologie analyseert en optimaliseert de beelden voordat deze worden weergegeven. De subfield technologie zou voor scherpe beelden met stabiele en vloeiende bewegingen moeten zorgen.Ook beschikken deze nieuwe tv`s over het nieuwe VIERA Cast. Dit is een IPTV toepassing waarmee onder andere You Tube-films, Eurosport-content en Picasa-webalbums direct op de schermen kunnen worden weergegeven.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe tv`s uit de Z11 serie zijn beschikbaar voor de volgende prijzen:

  • TX-46PZ11 (schermdiagonaal van 116 cm): 4.999 euro
  • TX-P54Z11 (schermdiagonaal van 137 cm): 5.799 euro

EDITORS' CHOICE