NIEUWS

Populariteit Blu-ray Disc neemt toe

Redactie HiFi.nl | 25 juni 2009

In de eerste maanden van 2009 werden in Nederland vijfmaal zoveel Blu-ray Disc spelers verkocht als in dezelfde periode vorig jaar. Ook Blu-ray titels gaan steeds vaker over de toonbank: sinds het begin van 2009 heeft de Nederlandse consument al meer dan 6,7 miljoen euro aan films op Blu-ray Disc uitgegeven. Hiermee stijgen deze uitgaven met 200% in een jaar tijd.

Ondanks de recessie stijgt de populariteit van de opvolger van de dvd dus. Daniëlle Tamis van de Stichting Blu-ray Disc Promotie verkaart de stijgende populariteit door de toename van `cocooning` in economisch mindere tijden. “Mensen bezuinigen op ontspanning buitenshuis. Thuis gezellig een avondje film kijken op Blu-ray Disc, blijkt voor velen een prima alternatief te zijn voor een bezoek aan het café, het theater of een concert.”

Volgens de Stichting Blu-ray Disc Promotie heeft meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens anno 2009 een HDTV en hebben al meer dan 400.000 Nederlandse huishoudens een Blu-ray Disc speler. Hier wordt wel de PlayStation3 meegeteld. Inmiddels zijn er ook al meer dan 500 Blu-ray titels beschikbaar.


EDITORS' CHOICE