NIEUWSYamaha

Yamaha MusicCAST2 multiroom systeem

Redactie HiFi.nl | 24 juni 2009 | Yamaha

(gezien op internet)

Om muziek via één systeem draadloos naar verschillende kamers in huis te sturen hadden we natuurlijk de apparaten van Sonos al. Ook Cisco heeft met haar Linksys by Cisco producten een zet in deze markt gedaan. Nu is er ook concurrentie vanuit Yamaha, dat onlangs haar nieuwe MusicCAST2 systeem introduceerde.

Het MusicCAST2 Network Music System is een flexibel en uitbreidbaar draadloos WiFi-gebaseerd multiroom systeem, dat het met diverse zenders en ontvangers mogelijk maakt muziek door het gehele huis te streamen. Er kunnen tot 32 kamers met het systeem bediend worden, uit diverse bronnen als internet radio en bijvoorbeeld een aangesloten iPod of USB-stick.

Het MusicCAST2 systeem wordt aangestuurd door de Network Music Commander (MCX-RC100), een bedieningspaneel met full-color LCD scherm, touch pad en een intuïtieve grafische gebruikersinterface. Verder zijn er twee Network Music Players (de MCX-A300 en de MCX-P200) die overal door het huis kunnen worden geplaatst. De MCX-P200 en MCX-A300 komen sterk overeen, echter is de eerste een voorversterker, waardoor hij op een receiver moet worden aangesloten. Op de MCX-A300 kunnen direct luidsprekers worden aangeloten.

Op uw pc kunnen afspeellijsten beheerd worden en selcties gemaakt worden van andere netwerk-componenten, waaronder de iPod, Bluetooth mobiele telefoons en PDA`s en USB-apparaten. Het systeem ondersteunt MP3-, WMA-, AAC-, FLAC- en WAV-bestanden. 

Prijs en beschikbaarheid
De componenten kunnen apart aangeschaft worden, maar ook als set. De MCX-RC100, MCX-A300, MCX-P200 en het start-up pack (met één MCX-RC100 en twee MCX-A300 componenten) kosten in Noord Amerika respectievelijk 499,95, 399,95, 399,95 en 1199,95 dollar. Over de prijs en beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE