NIEUWSLogitech

Logitech breidt Squeezebox-lijn uit


Redactie HiFi.nl | 24 juni 2009 | Logitech
(gezien op internet)

Logitech gaat haar Squeezebox-lijn van netwerkspelers hoogstwaarschijnlijk uitbreiden met een touchscreen model. Dit model, de Squeezebox Touch, heeft een 4.3-inch touchscreen waarmee het apparaat volledig bediend kan worden. Verder krijgt ook de Squeezebox Duet een upgrade en komen er kleinere Boom-varianten.

De nieuwe Squeezebox Touch zal uitgerust zijn met een SD kaart- en USB-ingang waarvan muziek kan worden afgespeeld. Het apparaat heeft ingebouwde stereo speakers, maar ook een hoofdtelefoon uitgang, stereo RCA, digitale optische en coax uitgangen. Het Squeezebox systeem kan eenvoudig in een bestaande setup geïntegreerd worden. De Touch heeft ook een lichtsensor die de helderheid van het scherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht.

Via de WiFi-verbinding heeft u toegang tot online muziek en internet radio. De Squeezebox touch ondersteunt mp3-, flac-, wav-, aiff-, wma-, ogg-, aac- en ale-bestanden. Ma lossless, ape-, mpc- en WavPack-bestanden worden door de speler getranscodeerd, waarna ze ook kunnen worden afsgespeeld. 

Prijs en beschikbaarheid
Wanneer en tegen welke prijs de Squeezebox Touch in de winkel komt te liggen is nog niet bekend. De Squeezebox Touch wordt wel al op verschillende webshops aangeboden voor een bedrag van rond de 300 euro. De release van de Touch gaat waarschijnlijk gepaard met die van twee andere nieuwe Squeezebox modellen: een draagbare speler met radio op batterijen en een wekkerradio. Ook zou er van de Duet een dunnere versie worden uitgebracht.

EDITORS' CHOICE