NIEUWSKeith Monks

Reinigingsvloeistoffen van Keith Monks

Redactie HiFi.nl | 20 juni 2009 | Keith Monks

(ingezonden mededeling)

Keith Monks Audio Works, befaamd om de ‘Keith Monks Record Cleaning Machines’, wordt sinds begin 2008 weer in Nederland verhandeld door Aspera Audio. Na platenwassers zijn er nu ook de eerste reinigingsvloeistoffen voor vinyl en Shellac platen van het Britse bedrijf.
 
Keith Monks introduceert de discOvery Natural Precision Record Cleaning Fluids, een nieuwe generatie van gespecialiseerde producten voor het reinigen van LP’s. DiscOvery zorgt niet alleen voor een grondige reiniging van uw dierbaar vinyl maar haalt volgens de producent ook het allerbeste uit de plaat naar boven en onderdrukt ruis.


 
De vloeistoffen, op basis van een recept van Monks uit 1976, bevatten géén alcohol, artificiële chemicaliën of synthetische additieven. Alleen zuivere, natuurlijke plantenextracten en andere hernieuwbare natuurlijke ingrediënten vormen samen met het drievoudig gedistilleerde water de basis van de discOvery vloeistoffen. 
 
Volgens de producent worden schimmel, meeldauw en andere organische afzettingen evenals residuen van rook van open haarden, achtergebleven partikels of olie van het persen of snijden van de plaat, minerale afzettingen, overblijfsels van vorige reinigingsvloeistoffen en onzuiver water zonder probleem verwijderd. Ook statische elektriciteit wordt gereduceerd.
 
Tijdens een test gaven luisterpanels aan dat het klankbeeld na behandeling met de discOvery vloeistoffen het klankbeeld breder, panoramischer en toch natuurlijk was. Volgens de producent krijgen lage frequenties ook meer warmte en sprankelen mid- en hoge frequenties met een meer natuurlijke helderheid.
 
Het discOvery™ gamma bestaat uit 3 verschillende producten, voor LP’s en singles, voor 78 toeren Shellac platen plus een speciaal concentraat als voorwasmiddel voor sterk vervuilde platen.  Ze kosten 42 euro per stuk.
 
Meer informatie op http://www.aspera-audio.com


EDITORS' CHOICE