NIEUWSToshiba

Toshiba`s eerste led-backlit lcd-tv

Redactie HiFi.nl | 17 juni 2009 | Toshiba

(Gezien op internet)

Zoals reeds aangekondigd op de CES in Las Vegas eerder dit jaar heeft Toshiba zijn eerste LED-backlit platte televisie in productie genomen.

De SV670 LCD televisie wordt gemaakt in twee maten, 46 inch en 55 inch. Door gebruik te maken van de eigen FocaLight Led wordt het lokaal (pixelmatig) dimmen mogelijk gemaakt, waardoor de lcd-televisies een stuk beter zouden kunnen presteren qua cantrastratio. Met andere woorden, de zwartwaardes worden dieper en kleuren dynamischer. Hierdoor komt de door Toshiba opgegeven contrastverhouding te liggen op 2.000.000:1. De full HD televisies zijn voorzien van een 240 Hz beeldtechniek, ondersteund door Toshiba`s 14bits PixelPure 5G-technologie.

Prijs en beschikbaarheid
Importeur Exalto, die opereert voor de Benelux, kan inmiddels bevestigen dat het toestel in de twee maten vanaf september in Nederland verwacht wordt. Een prijsstelling wordt nog niet bekendgemaakt, maar in Amerika moet de 55 inch versie 3000 dollar gaan opbrengen, terwijhl de kleinere 46 inch versie een adviesprijs kent van 2300 dollar.

Toshiba heeft in de Verenigde Staten nog andere series aangekondigd, maar de importeur kan nog niet met zekerheid melden welke serie voor Europa beschikbaar worden.


EDITORS' CHOICE