NIEUWSSharp

Nieuwe Sharp lcd-tv met groen tintje

Redactie HiFi.nl | 11 juni 2009 | Sharp

(ingezonden mededeling)

Sharp introduceert een nieuwe lcd-televisie met een groen tintje. `Milieubewust TV kijken met een uitstekende beeldkwaliteit` is de filosofie achter deze AQUOS LC-32DH57E. Het apparaat heeft inmiddels het EU Eco-label ontvangen voor het lage energieverbruik.
 
Er is bij dit 32-inch (81 cm) model dus extra aandacht geschonken aan het minimaliseren van de energieconsumptie. Zo beschikt de LC-32DH57E over een ‘eco-knop’ op de afstandsbediening waarmee gebruikers de mogelijkheid krijgen om de achtergrondverlichting van het scherm tot 20 procent te reduceren. Ook heeft de nieuwe TV een sensor waarmee bij minder omgevingslicht de sterkte van de achtergrondverlichting automatisch wordt gereduceerd om elektriciteit te besparen.


 
Onze nieuwe LC-32DH57E is een aanvulling op het belangrijkste marktsegment in Nederland,” aldus Vincent van Laar, Product Marketing Manager Consumer Electronics van Sharp Electronics Benelux. “De LC-32DH57E is bij uitstek geschikt voor mensen die een ontspannen kijkervaring wensen met een goede beeld- en geluidskwaliteit. Het groene hart van deze TV scoort zo sterk dat het grote aantal energiezuinige kenmerken reeds heeft gezorgd voor een EU Eco-label.”
 
De TV maakt gebruik van Sharp’s Natural Clear Panel technologie, waarbij reflectie wordt geminimaliseerd en het contrast wordt verhoogd. Met een HD-ready resolutie van 1.366 x 768 pixels, is dit model klaar voor HDTV. De responstijd van zes milliseconden zorgt volgens de fabrikant voor een vloeiend beeld zonder veegeffect en de LC-32DH57E heeft een kijkhoek van 176 graden. Bovendien zorgt de ingebouwde DVB-T tuner voor ontvangst van het digitale TV-signaal. De nieuwe AQUOS LC32DH57E is verder voorzien van vele aansluitmogelijkheden waaronder een PC-, twee scart- en drie HDMI-aansluitingen. Prijs en beschikbaarheid
De LC32DH57E is per direct beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 549 euro.


EDITORS' CHOICE