NIEUWSSony

Nieuwe Sony Giga Juke muziekserver


Redactie HiFi.nl | 04 juni 2009 | Sony

(gezien op internet)

Langzaam maar zeker wordt bij veel mensen de muziekcollectie in de kast vervangen door een muziekcollectie op de computer. Vaak hangt er echter geen goede geluidsinstallatie aan de pc waardoor het niet echt fijn luisteren is. Sony komt met een alternatief.

De Giga Juke NAS-SC500PK is een muziekserver die ook te gebruiken is als `jukebox` omdat het mogelijk 1300 uur aan muziek op te slaan. Dit is op basis van 256 kbps bestanden, want het apparaat heeft een harde schijf van 160 GB. Met de Sony is het mogelijk om tot in 5 verschillende ruimtes muziek te luisteren omdat het systeem tot vijf clients met muziek kan bedienen. Hiervoor is wel een draadloos thuisnetwerk nodig.


 
Muziekbestanden zijn eenvoudig naar de NAS-SC500PK te sturen via een LAN kabel tussen de computer en het apparaat, of draadloos via het thuisnetwerk. De Giga Juke ondersteunt diverse formaten: MP3, AAC, Linear PCM, WMA en ATRAC en de ingebouwde database kan tot ongeveer 350.000 albums automatisch labellen.

De NAS-SC500PK krijgt ook een kleiner broertje: de NAS-SC300PK. Dit apparaat kan ook gebruikt kan worden als netwerk bibliotheek, maar heeft slechts de helft van de opslag ruimte. Ook het multiroom systeem ontbreekt.

We kunnen deze Giga Jukes half juni verwachten, prijzen zijn nog niet vrijgegeven.

Bron: Sony Europe

EDITORS' CHOICE