NIEUWS

Digitale muziekverkopen in de lift

Redactie HiFi.nl | 03 juni 2009

(gezien op internet)

De verkopen van digitale muziek zijn goed voor meer dan eenvijfde van de wereldwijde omzet van de muziekindustrie. Dat meldt de handelsorganisatie International Federation of the Phonographic Industry. Hiermee zijn digitale muziekverkopen aan een sterke opmars bezig en is het einde van het cd-tijdperk in zicht.

Wereldwijd was er van 2007 op 2008 een stijging van bijna 25% in de verkopen van digitale muziek. Er werd in 2008 voor omgerekend meer dan 2,5 milljard euro aan digitale muziek verkocht door diensten als iTunes.


Digitale muziekverkopen als percentage van totaal in 2008

De Verenigde Staten lopen hierin voorop: meer dan eenderde van de totale omzet is daar afkomstig uit digitale muziekverkopen. Dat is goed voor ongeveer de helft van de wereldwijde markt. In andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ook Nederland komen dit percentage niet eens op de helft van die van de VS.

Hoewel de verkoop van digitale muziek wereldwijd steeg met 24,1%, versterkte de economische recessie een algemene neerwaartse trend in de totale muziekverkopen, die 8,3% achteruit gingen tot omgerekend ongeveer 13 miljard euro.

Bron: Dutch Cowboys, IFPI


EDITORS' CHOICE