NIEUWSNaim Audio

Nieuwe luidspreker van Naim Audio

Redactie HiFi.nl | 29 mei 2009 | Naim Audio

Tijdens de High End Show in München heeft Naim haar nieuwe Ovator S-600 luidspreker geïntroduceerd. De Ovator S-600 is een High-End luidspreker met hoogwaardige en innovatieve technologie, ontwikkeld voor de enthousiaste muziekliefhebber.

Hoewel Naim ondertussen een sterke naam heeft opgebouwd met haar audio apparatuur, heeft haar luidsprekerrange (het Britse bedrijf produceert al 23 jaar luidsprekers) nooit potten kunnen breken. Dit ligt volgens de importeur eigenlijk aan twee zaken; 1. Het cosmetische deel, ofwel de ‘looks’ 2. De tijd en aandacht die uitging naar de opstelling en plaatsing van de luidspreker.

Gelukkig heeft Naim zich deze twee zaken bijzonder aangetrokken bij het ontwerpen van de nieuwe Ovator. Naast dat de luidsprekers een meer aansprekend uiterlijk hebben gekregen dat een groter publiek moet aanspreken, is er vooral veel aandacht uitgegaan naar het gemak van de plaatsing.

Het ontwikkelen van de Ovator S-600 heeft maar liefst 3 jaar in beslag genomen. Naim heeft tijdens het ontwerpproces nauw samengewerkt met de internationaal befaamde ontwerper Karl-Heinz Fink en zijn team. De Britse en Duitse teams hebben geëxperimenteerd met diverse nieuwe oplossingen, methodes en materialen met de Ovator S-600 als resultaat.

Op aanraden van Karl-Heinz Fink is in de S-600 gebruik gemaakt van de Balanced Mode Radiator technologie. Na het ontwerpen van een aantal prototypes werd ook Naim’s technisch directeur Roy George enthousiast over deze technologie en werd het groene licht gegeven om de BMR techniek verder toe te passen in de nieuwe Naim luidspreker. Het gebruik van BMR is tot op heden alleen gebruikt in entry-level AV luidsprekers, ondanks het feit dat de technologie in potentie grote mogelijkheden biedt. Er is geen crossover punt in het midden van de frequenties die voor het gehoor het meest gevoelig zijn – namelijk het menselijke stemgebied. Het Naim BMR dekt maar liefst 6 octaven – van mid bass tot aan het frequentiebereik van wat een jong kind kan horen. De BMR techniek zorgt er tevens voor dat de spreiding van frequenties natuurlijk verloopt waardoor een veel grotere ‘sweet-spot’ in de luisterruimte ontstaat dan bij conventionele technieken.De Ovator S-600 is voor het eerst te ervaren tijdens de Naim SummerSounds roadshow die deze zomer meerdere dealers aan zal doen.

Prijs en beschikbaarheid:
De eerste modellen zijn in augustus leverbaar. De importeur kan nog geen indicatie geven van de prijs.

MERK

EDITORS' CHOICE