NIEUWSB&W Range

B&W lanceert XT serie


Redactie HiFi.nl | 20 mei 2009 | B&W Range

De nieuwe XT serie van B&W is onlangs gelanceerd. Goed nieuws voor de fans van deze populaire reeks, die met de nieuwe modellen een fraai en slank vervolg krijgt.

De nieuwe XT serie is vervaardigd van aluminium. Dat levert niet alleen nieuwe mogelijkheden op voor bijzondere ontwerpen, maar dit metaal is akoestisch gezien ook erg geschikt om luidsprekerkasten van te maken.

Het nieuwe topmodel van de reeks, de XT8, is een drieweg vloerstaander met een Nautilus tweeter die buiten de kast is geplaatst, en een kevlar middentoner zonder rolrand. Ondanks de slanke vorm produceert deze luidspreker volgens B&W toch een volwassen geluid, mede door de dubbele 5-inch woofer.

Ook nieuw is de aluminiumkleurige uitvoering van de XT2, een tweeweg monitorluidspreker die op een (apart leverbare) bijbehorende stand of aan de muur kan worden gemonteerd. Ook hier wordt de Nautilus tweeter toegepast, en een kevlar bas/middentoner, in een aluminium kast.

De XTC tenslotte is een centerluidspreker met dezelfde vormgeving, zodat een compleet surroundsysteem kan worden gemaakt binnen deze luidspreker-reeks. Waar de XT serie voorheen alleen in zwart leverbaar was is nu ook een fraaie aluminium uitvoering beschikbaar van alle modellen. 

MERK

EDITORS' CHOICE