NIEUWS

High End platenspeler van Bergmann

Redactie HiFi.nl | 18 mei 2009 |

(Ingezonden mededeling)

Naast de bekende high end producten als Jadis, Martin Logan en Bladelius heeft Hansted Audio nu ook de importrechten verworven van Bergmann.

Een merk dat hier nog niet zo bekend is, maar dat ongetwijfeld in de nabije toekomst zijn naam in de platenspelermarkt zal vestigen. Toplijn van het Deense Bergmann is de volledig ‘luchtgelagerde’ Sindre platenspeler. Het plateau zweeft volledig vrij van het chassis. Via het 3,2 kg aluminium subplateau wordt het 4 kg zware acryl plateau met lucht omhoog geperst. Door middel van een riem wordt het weer naar beneden getrokken om vervolgens  door de uiterst stabiele motor aangedreven te worden.


 
Door deze techniek zijn er geen mechanische verbindingen meer met het chassis zodat het element en arm geen last hebben van hinderlijke invloeden die vaak hierdoor ontstaan.

De Sindre platenspeler wordt geleverd met de tangentiale Bergmann Slipner Lineair Tracking Airbearing luchtarm.

Een volledig geluidloze en onderhoudsvrije compressor verzorgt de luchttoevoer terwijl een externe unit het toerental op 33 of 45 houdt. Om het geheel te completeren wordt er een verstelbare platenpuck bijgeleverd.

Dit volgens de importeur fenomenale stuk techniek kost 13.500 euro. Niet goedkoop, aldus Hansted Audio, maar wie gaat voor het summum behoeft niet verder te zoeken.

Voor informatie:
www.hanstedaudio.nl
www.bergmannaudio.com


EDITORS' CHOICE