NIEUWSSutherland

Sutherland Timeline puck/ snelheidsmeter

Redactie HiFi.nl | 12 mei 2009 | Sutherland

Importeur Music2 laat op zijn website weten binnenkort de revolutionaire Sutherland Timeline te kunnen leveren. Deze platenpuck van het Amerikaanse merk Sutherland is een ideale partner voor eigenaren van platenspelers die willen weten of de draaisnelheid van zijn of haar loopwerk klopt.

Door gebruik te maken van een laserstraat, die zich op een bepaald punt rondom de platenspeler ijkt, is de correctheid van de draaisnelheid eenvoudig door de gebruiker vast te stellen. De Timeline zal bij een te hoge draaisnelheid de laserstraal met de klok mee laten bewegen, bij te langzame draaitafels draait de laser tegen de klok in. Na het vaststellen van een eventuele fout in de snelheid is er dan een correctie mogelijk op de snelheid van de draaitafel, door een aanpassing op de motor te plegen of -indien mogelijk- de pitch-control op de juiste stand te zetten.

Of de Timeline accuraat is? De opgegeven nauwkeurigheid ligt op 2 PPM (wat gelijk staat aan 0.000002 seconden) en biedt de veeleisende vinyldraaier dan ook de mogelijkheid om het uiterste uit zijn of haar platencollectie te halen.

De Timeline puck/ snelheidsmeter is al op korte termijn leverbaar en zal 950 euro gaan kosten.
Sutherland heeft op internet een filmpje geplaatst met tekst en uitleg over de Timeline.


EDITORS' CHOICE