NIEUWSDensen

Densen lanceert nieuwe B-175

Redactie HiFi.nl | 11 mei 2009 | Densen

(Gezien op internet en vertaald)

Het Deense Densen heeft een nieuwe krachtige geïntegreerde versterker aangekondigd, de B-175. Het is het meest krachtige model dat het bedrijf ooit heeft geproduceerd.

De B-175 zou een vermogen leveren van maar liefst 125 watt per kanaal bij 8 Ohm en verdubbelt dit bij 4 Ohm. Ook vermeldt What Hifi dat de B-175 erg dicht in de buurt zou komen van de B-250 voorversterker en B-350 monoblok eindversterkers van Densen. Het uiterlijk is dan ook vrijwel gelijk aan deze voor- eindcombinatie met de sierlijkheid van de voorversterker in de van geïntegreerde koelribben voorziene behuizing van de eindversterkers.

Als voeding gebruikt densen een ringkern transformator en natuurlijk zijn de condensatoren door Densen zelf gefabriceerd. Door het toepassen van koelribben is het voor de B-175 goed mogelijk om het grootste gedeelte van de output naar de luidsprekers in klasse A te laten geschieden, alvorens in Klasse AB over te schakelen. Intern is de versterker geheel voorzien van zilveren bedrading.

Verder biedt de Densen de mogelijkheid om de B-175 uit te breiden met een 7.1 channel pre-board, een MM- of MC phonovoortrap, Densen`s eigen DNRG externe voeding en Densen`s eigen SAXO actieve crossover, waardoor deze versterker in combinatie met meerdere eindversterkers iedere weergever aan kan.

Voor Nederland is de verkoopprijs vastgesteld op 6000 euro. Importeur More Music meldt dat de B-175 nu al leverbaar is.


EDITORS' CHOICE