NIEUWSLG

Nieuwe Blu-ray spelers van LG


Redactie HiFi.nl | 06 mei 2009 | LG

LG Electronics stelt twee nieuwe Blu-ray spelers voor. Dit zijn de HR400, met ingebouwde harddiskrecorder en de BD370, die BD Live ondersteunt.

De stijlvol vormgegeven HR400 heeft een opslagcapaciteit van 160 GB, wat neerkomt op maximaal 477 uur aan opnametijd. Daarnaast is dit innovatieve apparaat onder andere voorzien van een HDMI-aansluiting, optische audio-uitgang en een ethernet-poort. Dankzij de usb-ingang kunnen gebruikers met de HR400 ook foto’s, muziek en videobeelden vanaf een usb-stick afspelen. Het apparaat speelt ook dvd’s af en schaalt het beeld hiervan op tot een perfecte beeldkwaliteit van 1080 pixels.

Ook de LG BD370 geeft 1080p-beelden weer met diepe en levendige kleuren. Dit is mogelijk dankzij zijn HDMI 1,3-aansluitingen die ervoor zorgen dat lijnen vloeiend, details scherp en kleuren levensecht zijn. Daarbij schaalt de BD370 dvd-beelden op tot 1080p, zodat ook dvd’s uiterst scherp weergegeven worden. Het gecentreerde lichtpaneel verandert van kleur en geeft hiermee aan welk medium het toestel op dat moment afspeelt. Een Blu-ray-disk wordt aangegeven met de kleur blauw, oranje vertegenwoordigt een dvd en violet staat voor een cd. De blu-ray-speler speelt veel formaten, afkomstig van verscheidene media, af en is uitwisselbaar met onder andere DivX-, MPEG4-, video-, JPEG-, MP3- en WMA-bestandsformaten. Bovendien Ook dit apparaat heeft een usb-poort zodat een externe hardeschijf kan worden aangesloten.

BD Live, dat word ondersteund door de BD370, stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met het internet, zodat ze filmtrailers, ondertitels en andere informatie kunnen downloaden. Ook is het met deze functie mogelijk quizzen en interactieve multiplayer-games te spelen en kunnen ze met een snelle internetverbinding via YouTube online media streamen.

De HR400 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 450 euro en zal beschikbaar zijn vanaf eind mei 2009. De BD370 is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 230 euro incl. btw. Voor meer informatie: www.lge.nl.

EDITORS' CHOICE