NIEUWSMarantz

Primeur! Marantz KI Pearls

Redactie HiFi.nl | 06 mei 2009 | Marantz

Het komt niet vaak voor dat er een werkelijkwaar adembenemende nieuwe SACD-speler en geïntegreerde versterker geïntroduceerd worden, maar dat is precies wat Maranz wil bereiken met haar nieuwe KI Pearls – speciaal gemaakt om Ken Ishiwata’s 30-jarig jubileum bij het bedrijf te vieren.

De nieuwe KI Pearls zijn zeer exclusief, aangezien slechts 500 muziekliefhebbers wereldwijd eigenaar kunnen worden van een exemplaar. Wat is er zo speciaal aan deze KI Pearls? Het eerste wat men zal opmerken is de unieke ‘zijde zwarte’ afwerking, de eerste in zijn soort voor Marantz. Maar volgens de fabrikant is het de “magie binnenin” die Ken Ishiwata heeft gecreëerd die het verschil maakt. Hij heeft al het mogelijke ingebouwd en verder verfijnd om muziek zo te reproduceren zoals de artiest en opnametechnicus het origineel bedoeld hebben.

Onder de 5mm dikke aluminium bovenplaat van de Pearl SACD-speler bevinden zich een Xyron laadmechanisme met Precision Super Audio CD Drive, de nieuwste ringkerntransformator en het exclusieve Marantz HDAM-SA2 circuit. Ze werken samen met alle andere, zorvuldig geselecteerde componenten om het (hogesnelheids-)signaal over het breedst mogelijke frequentiebereik te verwerken.

De Pearl geïntegreerde versterker is ook opmerkelijk – met zijn 90 watt per kanaal bij 8 ohm of 140 watt bij 4 ohm kan hij volgens Marantz zelfs de meest veeleisende luidsprekers probleemloos aansturen, terwijl zijn tweetraps circuit garant staat voor een adembenememde signaalruisverhouding.

High End München
Marantz zal haar nieuwe “wonderkindje” onthullen tijdens de High End Show in München (21 t/m 24 mei 2009) waar het gepresenteerd wordt met een speciaal opgenomen KI referentie SACD. Ken Ishiwata is nauw betrokken geweest bij het opnemen en het mixen van de muziek samen met uitzonderlijke artiesten op een speciale locatie. Als u niet in de gelegenheid bent om naar München te komen om de Pearls te bekijken en naar de muziek te luisteren kunt u binnenkort meer te weten komen op www.marantz.com/kipearl waar u ook de KI referentie SACD kunt bestellen.

MERK

EDITORS' CHOICE