Musical Fidelity ontdekt mogelijkheden X-CAN

Musical Fidelity introduceert de nieuwe X-CAN v8P, een uitgebreide versie van de eerdere X-CANv8. Deze biedt nu ook de mogelijkheid om als voorversterker ingezet te worden.

Vorig jaar introduceerde Musical Fidelity de X-CAN v8 pre-amp hoofdtelefoonversterker. Door de goede opbouw en zeer goede prestaties kreeg de kleine versterker veel lof vanuit zowel de vakhandel en de media.

Doordat Tom Gillett van het blad Stereophile erop kwam om het apparaat als voortrap in te zetten in zijn installatie, kwam er ineens een geheel nieuwe kijk op het audiofiele kleinood, aldus Musical Fidelity.
De standaard X-CAN v8 heeft dezelfde gain als elke MF voorversterker, de configuratie is gelijk aan die van een kW monster voorversterker, te weten Klasse-A, triode buizen voorversterking. Er zitten geen afstandsbedieningmogelijkheid en meervoudige inputs op maar heeft wel een zeer goede Klasse-A buizen lay-out met usb input. Het enige wat Musical Fidelity hoefde te doen is een paar output sockets in te bouwen en de nieuwe hoofdtelefoonversterker annex voorversterker was geboren!

De X-CAN v8P zal binnenkort leverbaar zijn en kent in thuisland Groot Brittanni├ź een verkoopprijs van 399 pond. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE