NIEUWS

1 TB aan film/muziek/foto`s zonder pc

Redactie HiFi.nl | 16 april 2009

(ingezonden mededeling)

Freecom, producent van externe harde schijven en draagbare storage-apparatuur, introduceert vandaag de `MediaPlayer II`. De MediaPlayer II opent de deuren naar een nieuwe multimediawereld: de compacte, voordelige mobiele multimediaspeler brengt naadloos digitale media - met of zonder pc -  over naar tv, projector of HiFi. De MediaPlayer II heeft bovendien een fraaie, minimalistische aluminium behuizing en ondersteunt alle gebruikelijke AV-bestandsindelingen, zodat gebruikers altijd, overal en zonder pc, kunnen genieten van MP3-muziek, films, foto’s en andere digitale bestanden.
 
De MediaPlayer II heeft plek voor 1TB aan gegevens (goed voor 220 volledige dvd-films, 200.000 mp3-bestanden en 668.000 digitale foto`s*) en is bovendien het ideale apparaat indien je extra opslagruimte nodig hebt in het thuisnetwerk: dan fungeert de MediaPlayer II als een externe snelle USB 2.0-schijf. De MediaPlayer II is geschikt voor HDMI-video (tot 1080i) en kan dus ook bestanden in de open source mkv-indeling weergeven en wordt geleverd met een BitTorrent-client voor een zorgeloos beheer van downloads. Bovendien zorgt de upgradebare firmware steeds voor de nieuwste software.
 
Sluit de MediaPlayer II aan op een pc of netwerkrouter en je sleept meteen de gewenste inhoud eenvoudig naar de schijf. Vervolgens sluit je de schijf direct aan op het beeld- of audiobron van je keuze en in een mum van tijd speel je moeiteloos video en muziek af. Bovendien is er voor de MediaPlayer II een optionele WLAN-adapter (Wireless LAN) beschikbaar, zodat je eenvoudig vanaf de bank in de woonkamer inhoud verplaatst en films en muziek streamt.  


 
"De MediaPlayer II is de perfecte oplossing voor diegenen die altijd, overal en met de druk op één knop entertainment willen", aldus Axel Lucassen, medeoprichter en executive senior VP van product line management en marketing bij Freecom. "Films kijken op een klein pc-scherm of naar mp3-bestanden luisteren via de speakertjes van de pc behoren nu definitief tot het verleden, evenals het moeizame en tijdrovende branden van cd’s en dvd’s. Kopieer al je audio- en videobestanden van je computer naar de MediaPlayer II, dan kan je al je gegevens meteen meenemen – sluit hem aan op je tv of HiFi en je kan zo je films of muziek afspelen."
 
De compacte mediaspeler van Freecom is een snelle harde schijf, een JPEG-viewer en een video- en muziekspeler ineen, en is ontwikkeld om op een eenvoudige en leuke manier gegevens uit te wisselen met vrienden en familie. Bovendien is de MediaPlayer II door zijn geringe afmetingen (203 x 160 x 46 mm), zijn stille werking en handige afstandsbediening de perfecte aanwinst voor elke huiskamer.
 
De MediaPlayer II is ook verkrijgbaar als een ‘Drive Kit’ zonder een ingebouwde harde schijf. Hiermee kan je een eigen harde schijf aankoppelen of het apparaat gebruiken als een draadloos AV-streamingapparaat.
 
Prijzen en beschikbaarheid
De MediaPlayer II is vanaf vandaag verkrijgbaar met een harde schijf van 500GB en 1TB, met een respectievelijke aanbevolen winkelprijs van 199 euro en 249 euro. De Drive In Kit zonder harde schijf heeft een winkelprijs van 129 euro en de WLAN adapter 49 euro.
 
* Uitsplitsing van de opslagcapaciteit is gebaseerd op gegevens in de hoogste kwaliteit: 1 x dvd-film = 4,5GB, 1 x mp3 = 5MB, 1 x JPG = 1,5MB 
 
 
 


EDITORS' CHOICE