NIEUWSSonos

Deezer Radio door het gehele huis met Sonos


Redactie HiFi.nl | 15 april 2009 | Sonos

(ingezonden mededeling)

Sonos kondigt twee belangrijke updates aan voor het Sonos Multi-Room Music System. Vanaf vandaag kunnen Sonos-klanten in Nederland en andere landen in de EU gratis naar Deezer Radio luisteren. Daarnaast introduceert Sonos een update voor de Sonos Controller for iPhone. Hiermee kunnen Nederlandse muziekliefhebbers met een iPhone of een iPod touch het Sonos-systeem vanaf nu bedienen in hun eigen taal.

Deezer biedt muziekliefhebbers gratis gepersonaliseerde internetradio op basis van hun favoriete artiest. Muziek streamt direct van het internet via het Sonos-systeem naar alle ruimtes in en om het huis, zelfs als de computer uitstaat. Het is niet nodig om nummers te downloaden of een server te hebben draaien. Deezer biedt toegang tot radiostations die zijn samengesteld uit een muziekbibliotheek van miljoenen nummers.

Sonos-klanten kunnen zelf Smartradio-stations samenstellen op basis van een specifieke artiest en zo een wereld van nieuwe muziek ontdekken. Daarnaast hebben ze keuze uit meer dan dertig voorgeprogrammeerde Deezer-stations die geselecteerd zijn op allerlei populaire genres, zoals hiphop, rock en jazz.

De update voor de veelgeprezen Sonos Controller for iPhone biedt Sonos-klanten verschillende nieuwe features en functionaliteiten, waaronder ondersteuning voor zeven talen, alarmklok functie, timer functie, ondersteuning voor het WMA format en de inrichting van muziekbibliotheek zonder computer (voor een videodemonstratie: www.sonos.com/iphone).

Een derde verbetering aan het Sonos-muzieksysteem is, dat het nu alle muziek afspeelt die gekocht is in de Apple iTunes Music Store. Dit is mogelijk dankzij het besluit van Apple om zijn complete muziekcatalogus aan te bieden zonder DRM, een vorm van copyrightbeveiliging. Door de AAC (Advanced Audio Coding) van iTunes-nummers volledig te ondersteunen, kunnen alle Sonos-klanten wereldwijd legaal muziek downloaden en deze direct overal in en om het huis afspelen.

Sonos heeft momenteel een speciale actie voor muziekliefhebbers, waarmee ze tot 199 euro kunnen besparen bij de aanschaf van een Sonos ZonePlayer (ZP90 of ZP120) in combinatie met een Sonos Controller (CR100). In een ruimte met bestaande audioapparatuur muziek toevoegen kan met de ZP90 en Sonos Controller voor 599 euro (een korting van 149 euro). De versterkte ZP120 in combinatie met de Sonos Controller is er voor 699 euro (een korting van 199 euro). Deze actie loopt tot en met 31 mei 2009.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »