NIEUWS

Marmitek komt met draadloze HDMI oplossing

Redactie HiFi.nl | 15 april 2009

(ingezonden mededeling)

Marmitek, specialist op het gebied van audio/video-overdracht en connectiviteit, introduceert de GigaVideo800 HDMI. Deze HDMI-oplossing zendt het HD-signaal van maximaal vier aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar uw HDTV of -projector.

Draadloos HDMI werd enkele jaren geleden al door verschillende leveranciers aangekondigd, maar tot op heden is er in de praktijk weinig van terechtgekomen. Ofwel voldeden de geïntroduceerde producten kwalitatief niet aan de verwachtingen, ofwel zijn ze tot op heden nog niet daadwerkelijk leverbaar. Met de introductie van de GigaVideo800 HDMI wil Marmitek bewijzen dat hoogwaardig draadloos HDMI wel degelijk mogelijk én beschikbaar is.

Flexibele plaatsing van uw Tv-scherm of projector
Het enthousiasme over een fraaie, als een schilderij aan de muur gemonteerde TV wordt vaak een stuk minder als blijkt dat de bekabeling zich lastig laat wegwerken. Ook kabels trekken naar uw projector aan het plafond verdient zelden een schoonheidsprijs. Met de Marmitek GigaVideo800 HDMI is dit voorgoed verleden tijd. U monteert de ontvanger heel eenvoudig en onzichtbaar tegen de muur achter uw TV of op het plafond bij uw projector. U kunt tevens de aangesloten HD-apparaten blijven bedienen, ook al staan deze uit het zicht.

Ongecomprimeerd
Met behulp van de GigaVideo800 HDMI overbrugt het draadloze HD-signaal zonder kwaliteitsverlies een afstand tot 20 meter naar de HDTV of -projector. De Marmitek GigaVideo800 HDMI verstuurt het 1080p-signaal zonder dit eerst te comprimeren. Het draadloos ontvangen signaal wordt zonder vertraging (handig voor game consoles) doorgestuurd.

Vier apparaten
De GigaVideo800 HDMI bestaat uit twee fraai gestileerde kastjes, die respectievelijk dienst doen als zender en ontvanger. De ontvanger wordt aangesloten op de tv, terwijl op de zender maximaal vier (HD) apparaten kunnen worden aangesloten. Dit kunnen bijvoorbeeld Blu-ray® spelers, digital video recorders (DVR`s), HD set-top boxes, spelconsoles, Media Center PC`s of standaard DVD spelers/recorders zijn. Schakelen tussen deze apparaten gaat eenvoudig met één druk op de knop van de meegeleverde afstandsbediening.

Prijs en beschikbaarheid
De Marmitek GigaVideo800 HDMI heeft een consumenten adviesprijs van 599 euro en is per direct leverbaar.

Verdere informatie en verkoopadressen zijn terug te vinden op www.marmitek.com.


EDITORS' CHOICE