Nieuwe Phono-pre van Atoll

(Ingezonden mededeling)

Nieuw is de P200 van Atoll Electronique, dit is een externe voorversterker in een zwarte stalen behuizing en heeft een aparte 24V stroomvoorziening.

Aan de achterkant zijn er selectiemogelijkheden voor "Moving Magnet" of "Moving Coil cartridges" (MM/MC) alsook switches voor capaciteit ingangsselectie en bovendien kan de ingangsimpedantie afgesteld worden volgens karakteristieken van het element in kwestie. Volledig uit discrete componenten opgebouwd, integreert hij verbindingscondensatoren van zeer hoog niveau (MKP technologie). Het gaat hier volgens de importeur om een redelijke zware constructie zoals men van Atoll kan verwachten.

Ook nieuw in het gamma is de P100 phono kaart, dit is een intern "plug&play" board met ook hier MM en MC mogelijkheden, deze grote broer van de P50 beschikt over een symmetrisch schema volledig met discrete componenten opgebouwd (verbindingscondensatoren MKP technologie), tot de mogelijkheden behoren: ingangsselectie voor capaciteit en afstelling ingangsimpedantie volgens karakteristieken van het element.

In het gamma van Atoll vind je al sinds jaren de P50 ( de oudere benaming "MMPC" ), dit is eveneens een intern "plug&play" board maar enkel voor MM moving magnet elementen en net zoals bij de P100 past hij in elke geïntegreerde voorversterker van het gamma (behalve de IN30), en zelfs in hun vijfkanaals voorversterker (de PR 5.1) kan geplugt worden. De AUX ingang wordt omgetoverd tot een phono ingang.

Adviesprijzen:

P50: 75 euro
P100: 115 euro
P200: 210 euro

MERK

EDITORS' CHOICE