NIEUWS

The Flip in Nederland

AudioPaul | 02 april 2009

Ingezonden mededeling

In Amerika is het een grote rage. De New York Times noemde de gadget al een van de meest significante rages van dit jaar. The Flip. Een mini camera. En nu ook te koop in Nederland.

De Flip Mino HD is de kleinste HD videocamera ter wereld (ter grootte van een pakje sigaretten) en staat op dit moment op nummer één in de elektronica bestseller-lijsten van Amerikaanse en Britse warenhuizen.

The Flip

De gadget meet 10 x 5 x 1,5 centimeter: echt klein dus. Filmen is simpel: het schermpje springt binnen een seconde aan waarna de thuisregisseur direct kan beginnen met filmen. Aan boord zit 4GB geheugen, wat goed is voor één uur aan opnames. De oplaadbare batterij houdt het twee uur vol.

`De Flip`, zoals veel gebruikers `m liefkozend noemen, is een regelrechte rage. Recentelijk nam technologiereus Cisco de fabrikant van de Flip, Flip Video, over voor 433 miljoen euro. Het apparaatje is zo populair omdat steeds meer mensen zelfgemaakte video`s op YouTube willen zetten, maar geen zin hebben om een grote, dure videocamera mee te slepen.

Wat de mini-videocamera anders maakt dan andere producten op de markt, is niet alleen het formaat maar ook de gebruiksvriendelijkheid. De gadget heeft een uitklapbare usb-aansluiting waarmee het direct aan een pc of laptop is te koppelen, zonder draden of drivers. De ingebouwde software zorgt ervoor dat filmpjes zonder verdere omwegen direct kunnen worden geüpload naar videosites als YouTube.

 


EDITORS' CHOICE