NIEUWSMartin Logan

Martin Logan CLX exclusief bij Dé HifiWinkel

Redactie HiFi.nl | 31 maart 2009 | Martin Logan

(Ingezonden mededeling)

DÉ HifiWinkel Beek-Ubbergen en Martin Logan distributeur Audio Quartet zijn overeengekomen dat DÉ HifiWinkel Beek-Ubbergen vanaf heden de exclusieve dealer in Nederland is van de Martin Logan CLX full-range-elektrostaat, opvolger van de legendarische CLS.

Martin Logan bestond in 2008 25 jaar, en dat hebben ze zeker niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Met dit eerste ‘verjaardags-model’ wil Martin Logan dan ook direct -weer- een statement maken : ” ’s werelds beste full-range elektrostatische luidspreker”.

Het is volgens DÉ HifiWinkel een bijzonder ontwerp en een bijzondere verschijning geworden - zelfs voor een elektrostatische luidspreker - met twee panelen naast elkaar in één behuizing. Het ene paneel verzorgt de lage tonen (onder 350Hz), het andere paneel de hogere tonen. In de ontwerpfase van de CLX is niet alleen gelet op ultieme audio-prestaties, maar er is ook rekening gehouden met het milieu, onder andere door het gebruik van voor recycling geschikte materialen zoals EcoSound (een 50/50 mix van snelgroeiende bamboe van speciale plantages, en gerecyclede papierpulp, die met een specials hars op waterbasis in elke gewenste vorm kan worden geperst, Red). Om het energie-verbruik te beperken (elektrostatische luidsprekers hebben een eigen hoogspannings-voorziening nodig) is ook het elektrische circuit geoptimaliseerd met een geavanceerd energie-management systeem.

De CLX zal in Nederland 25.000 Euro per paar gaan kosten, en heeft dan een afwerking in maple of zwart maple hardhout. Allerlei speciale afwerkingen zijn verder mogelijk. Naast de ‘gewone’ CLX komt ook een CLX 25th anniversary model beschikbaar, in een gelimiteerde oplage. Voor 28.000 Euro krijg je een speciale editie van de CLX, ter ere van 25 jaar Martin Logan dus. Verkrijgbaar in zwart en blank geanodiseerd aluminium, plus een speciale witte verlichting voor zowel binnen- als buitenkant.

In DÉ HifiWinkel staat de speciale “Anniversary Version Limited Edition” opgesteld met een frame van geanodiseerd aluminium en zijpanelen van het exotische eco-hout (hetgeen de CLX extra zwaar en stijf maakt).

MERK

EDITORS' CHOICE