Monitor Audio Apex subwoofer

Redactie HiFi.nl | 30 maart 2009 | Monitor Audio

Monitor audio komt binnenkort op de markt met een nieuwe subwoofer, en lanceert hiermee gelijk een toekomstige speakerlijn.

De nieuwe Apex AW-12 subwoofer is zeer compacr en stijlvol en past daarmee prima in de bekroonde sat/ sub combinaties die Monitor Audio de laatste jaren al levert. Denk hierbij maar aan de Radius serie, die toch wel als zeer succesvol ervaren mag worden.

De nieuwe sub wordt geleverd in twee luxe kleurstellingen; pianolak zwart en pianolak wit metallic met aluminium componenten. De 12 inch C-CAM woofer zelf is `frontfiring` wat de plaatsbaarheid ten goede komt. Verder moet een 500 watt Klasse D versterker zorgen voor de nodige voeding van de driver. Door gebruik te maken van een aparte schakelende voeding en diverse andere luxe componenten levert de versterker een continue voorraad stroom, waardoor de sub volgens Monitor Audio zonder moeite mee kan komen met diverse andere subwoofers met een 1000 watt versterking. Aanpassing voor volume en EQ zitten bovenop de sub en een 12V trigger voor auto standby is ook aanwezig.

Verdere gegevens:

Onderfrequency limiet 27Hz (EQ1) 21Hz (EQ2)
Bovenfrequency limiet 40 – 120 Hz Variabel
Low pass filter alignment Active 4de klasse 24db/octaaf (two-stage filter)
Kastdikte: 25mm M.D.F
Driver:  compliment 1 x 12” C-CAM® subwoofer driver met drievoudige ophanging and 3” lange slag voice coil
Breedte: 340mm
Hoogte: 340mm
Diepte: 370mm
Gewicht 25.5 Kg

De Apex SW-12 subwoofer is vanaf heden leverbaar voor de prijs van 1150 euro.
Voor meer informatie kijkt u op de vernieuwde website van Monitor Audio Nederland


EDITORS' CHOICE