NIEUWSB&W

Record verkoop televisies


Redactie HiFi.nl | 26 maart 2009 | B&W

Gezien op internet

Nog nooit werden er zoveel TV`s verkocht als in 2008. Bijna 2 miljoen nieuwe toestellen wisselden over de al dan niet digitale toonbank van eigenaar. Waarbij het overgrote deel LCD schermen waren.

Dit blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers van branchevereniging FIAR CE. Ondanks het marktaandeel van meer dan 90% voor LCD televisies, steeg de verkoop van plasma toestellen ook met 12%.

LCD verkoop 2008

Er werden in 2008 meer dan 1,1 miljoen HD-Ready beeldschermen verkocht. Het aantal Full HD schermen bleef steken op 450.000. Door het recordverkoopjaar staan er inmiddels in 49 procent van de Nederlandse huiskamers een platte televisie die geschikt is voor het kijken van HD kanalen. Ondanks dit blijft het aantal bij HD televisieaanbieder afgenomen abonnementen nog achter. Het nog schaarse aanbod van HD kanalen evenals ook het ontberen van HD kanalen van de Nederlandse publieke en commerciële omroepen lijkt daar één van de belangrijkste redenen voor te zijn. Ondanks dat steeds meer consumenten een groter beeldscherm in de huiskamer wil hebben staan is de 32 inch, omgerekend 82 cm, televisie nog steeds de meest verkochte televisie. In 2008 waren 33 procent van de verkochte televisietoestellen groter dan 32 inch.

Lees het artikel op TV Totaal.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »