NIEUWS

Trinnov Audio brengt Optimizer ST uit

Redactie HiFi.nl | 26 maart 2009

Het Franse Trinnov Audio levert vanaf begin april de nieuwe Optimizer ST; een apparaat dat het luidsprekersignaal aan de de luisterruimte aanpast.Deze nieuwe luidsprekerprocessor zorgt door middel van inmeten en bewerken door Trinnov`s eigen `digital acoustics engine` voor een zo nauwkeurig mogelijke geluidsweergave.

Trinnov is al langer bekend met dit systeem, maar paste het vooralsnog alleen toe op home theater opstellingen. De Optomizer ST biedt unieke mogelijkheden aan de gebruiker, er staan `target curves`, automatische fase optimalisatie, volume controle, source selectie, crossovers en zelfs manuele EQ`s ter beschikking.


De Trinnov is hierdoor dus ook geheel inzetbaar als dac en voorversterker. Er zijn aanpassingen te maken voor zowel twee- als drieweg luidsprekersystemen en een geavanceerd bassmanagement systeem zorgt voor een zo goed mogelijke overlapping tussen speakers en een eventuele subwoofer. Er zitten maar liefst acht verschillende ingangen op de Optimizer ST, variërend van XLR, toslink, spdif en cinch. Een inmeetmicrofoon wordt natuurlijk standaard bijgeleverd.


Trinnov verwacht de Optimizer ST al vanaf begin april te kunnen leveren en showt het apparaat voor het eerst op de Musikmesse in Frankfurt. De prijs zal rond 3500 euro komen te liggen.


Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.trinnov-audio.com/


EDITORS' CHOICE