NIEUWSMonster

Dunste HDMI kabel ooit

Redactie HiFi.nl | 25 maart 2009 | Monster

Dit artikel verscheen eerder op AVblog.nl

HDMI kabels zijn de belangrijkste verbinding geworden tussen de diverse AV apparaten, inclusief dvd- en blu-rayspelers, av-receivers, tv’s en projectoren. Voor de onhandige connector worden hier en daar oplossingen bedacht (zoals haakse varianten), maar de kabel op zich is ook niet erg handig: deze is over het algemeen dik en stug.

Kabel-fabrikant Monster Cable is een samenwerking met chip-fabrikant aangegaan Redmere om ’s werelds dunste HDMI kabels te ontwikkelen, die toch geen moeite hebben met de vereiste grote bandbreedtes.

Monster Cable

Eén van de belangrijkste componenten van deze nieuw te ontwikkelen kabel is Redmere’s MagnifEye Active techniek. Dit is een chip die is ingebouwd in de kabel zelf, die actief reageert op fouten in het signaal, en dit signaal aanpast om het zo goed mogelijk te kunnen transporteren.

Dankzij deze technologie is het mogelijk om data te versturen met een bandbreedte van 10,2 Gigabit per seconde - de vereiste snelheid voor HDMI 1.3c.

Hoe dun de kabel exact gaat worden is nog niet bekend, maar Monster claimt nu al de term ‘dunste ter wereld’. Twee andere factoren - prijs en introductiedatum - zijn nog onbekend.


EDITORS' CHOICE