NIEUWSEnergy

Energy RC Micro 5.1 surroundset


Redactie HiFi.nl | 14 maart 2009 | Energy

(Ingezonden mededeling)

Energy is vele jaren befaamd om zijn hoogwaardige Home Cinema luidsprekersystemen. Sinds de introductie van het vermaarde Take 5 systeem in 1997 heeft Energy naar eigen zeggen menig thuisbioscoop voorzien van een hoogwaardig surround luidsprekersysteem zonder een diep gat te slaan in de portemonnee van de eigenaar. En met de introductie van het nieuwe RC Micro 5.1 systeem zal dit volgens het Canadese merk niet veranderen.

Om te voldoenn aan de hoge eisen die Energy stelt aan zijn producten werden ook voor dit 5.1 systeem volledig nieuwe componenten ontwikkeld. Zo zijn alle satellietluidsprekers gebaseerd op technologie uit Energy’s topserie Veritas en zijn voorzien van een Convergent Source Module. Deze CSM is een samensmelting van woofer en tweeter om zo de voordelen van een puntbron te benaderen. Het grootste voordeel van een puntbron is een uniforme uitstraling van het geluid. Verder is ieder component in een eigen behuizing geplaatst waardoor onderlinge interferentie tot het absolute minimum wordt teruggebracht.

Naast heldere midden- en hogetonen moet een goed Home Cinema systeem ook diepe en volle lage tonen weergeven. Energy heeft bij de RC Micro satellieten dan ook een van zijn betere subwoofers gevoegd. Deze actieve subwoofer is voorzien van een 20 cm grote woofer gekoppeld aan een krachtige 240 Watt versterker. De woofer zelf is voorzien van de befaamde “Ribbed Elliptical Surround” wooferrand voor een vervormingloze lage tonenweergave.

De grootste verrassing van het RC Micro systeem is toch wel de super kleine afmetingen van de satelliet luidsprekers, deze bedragen slechts 12x9x9 cm. Hiermee is dit nieuwe systeem Energy’s kleinste 5.1 systeem ooit! De geadviseerde verkoopprijs bedraagt €599,-.

Meer informatie en dealeradressen kunt u terug vinden op www.lookenlisten.nl

EDITORS' CHOICE