NIEUWSSharp

Sharp`s Blu-ray recorders komen eraan

Redactie HiFi.nl | 12 maart 2009 | Sharp


Sharp heeft in thuisland Japan haar eerste BluRay recorders uitgebracht. Maar liefst vier verschillende modellen, voorzien van een interne harde schijf, staan de Japanse markt ter beschikking.

Het uitbrengen van deze recorders geeft ook Europesche en Amerikaanse markt een kijkje in de zeer nabije toekomst. Sharp verwacht eind dit jaar ook in het westen deze modellen te kunnen distribueren. De nieuwe modellen heten BD-HDW40, HDW35, HDW32 en HDW30.

De eerste drie van dit rijtje zijn voorzien van een dubbele digitale tuner voor kijken en opnemen tegelijkertijd. Verder natuurlijk 1080p Full HD weergave, BluRay opname en weergave met BD-Live ondersteuning en alle nu gangbare geluidsdecoders zijn aan boord. De unieke vorm van compressie biedt de gebruiker de mogelijkheid om tot maar liefst dertig uur video op te slaan op één enkele BluRay schijf.

De harddisks in de modellen starten bij 320 Gb en lopen op tot wel één terabyte in het topmodel, wat gelijkstaat aan meer dan 500 uur opnamecapaciteit. In Full HD, wel te verstaan.

Wanneer de spelers naar Europa gaan komen is nog niet precies bekend, maar als er nieuws te melden valt zal dit medium er zeer snel over berichten.


EDITORS' CHOICE