NIEUWS

Brits muziek museum geopend

Redactie HiFi.nl | 11 maart 2009

Tien jaar nadat in Sheffield een mislukt avontuur startte om de Engelse popmuziek in een museum te laten zien, opent The British Music Experience haar deuren in de O2 Arena in Londen.

Het museum combineert een groot aantal interactieve schermen met daarop beelden uit 60 jaar Britse rock en pop muziek met spullen die uitgeleend zijn door sterren uit die tijd. Artiesten als Amy Winehouse, The Rolling Stones, David Bowie en Oasis hebben hun medewerking verleend aan het museum.

The British Music Experience

Volgens Harvey Goldsmith, initiator van het museum, ontbrak er in Groot Britanniƫ een waardige tentoonstelling van de rijke historie aan fantastisch talent dat Engeland heeft voortgebracht.

10 jaar geleden startte een vergelijkbaar initiatief in Sheffield, maar dat stierf ruim een jaar later een stille dood bij gebrek aan bezoekers. Door het museum te plaatsen in de O2 Arena, waar ook de laatste concerten van Michael Jackson zullen worden gegeven, hopen de initiatief-nemers het beoogde aantal van 350.000 bezoekers per jaar te gaan halen.

Bron: BBC


EDITORS' CHOICE