NIEUWSB&W

Mobiel geluid absorberen

Redactie HiFi.nl | 08 maart 2009 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Tijdens het North Sea Jazz festival in 2007 werd voor het eerst een techniek toegepast met een mobiel geluidsabsorberend doek van schapenwol. De resultaten waren dusdanig dat Ampco-Flashlight er een product van heeft gemaakt: TexLnt. In Nederland gedistribueerd door All Areas.

In de evenementenbranche is één van de problemen de geluidsweergave bij Poppodia en in grotere complexen, die niet geheel voldoen aan de eisen voor een goede akoestiek. Met name de lage tonen zijn moeilijk te beteugelen en vormen een struikelblok voor menig geluidstechnicus. Ook de artiesten zelf zijn gebaat bij een goed optreden waarbij het geluid optimaal is. En daar heeft het publiek ook recht op.

TexLnt

Voor het North Sea Jazzfestival, dat in 2007 is uitgeweken naar Ahoy, werd voor de akoestiek geadviseerd door Peter van der Geer van Team Projects, een onderdeel van Ampco – Flashlight, dat zich o.a. bezig houdt met de ontwikkeling van geluidsproducten voor de evenementenbranche. Hier werd de voorloper van het huidige product TexLnt® (spreek uit “tekselent”) toegepast.

Een 10 cm dik, mobiel geluidsabsorptie doek, dat op basis van schapenwol, een uniek resultaat laat zien in een groot geluidsgolvenspectrum. Met name de lage tonen die van cruciaal belang zijn, worden op doeltreffende wijze geabsorbeerd. De meest kritische geluidsmensen zijn lyrisch over het resultaat. Meten is weten: de grafieken na metingen laten een curve zien die voor kenners een nog niet eerder vertoond geluidsbeeld laten zien. Deze gegevens, samen met de mobiliteit maken TexLnt® tot een bijzonder geluidsproduct.

In Nederland verhuurt en verkoopt All Areas rental & sales uit Meern de TexLnt. Meer informatie over het product is ook bij All Areas te krijgen.

MERK

EDITORS' CHOICE