NIEUWS

Meridian Audio neemt Sooloos LLC over

Redactie HiFi.nl | 06 maart 2009

(ingezonden mededeling)

Het Amerikaanse bedrijf Sooloos is recentelijk overgenomen door Meridian Audio die de producten onder de merknaam Meridian Sooloos op de markt zal brengen. De distributie in de Benelux zal verzorgd worden door Viertron BV.

De ster van het in New York gevestigde bedrijf Sooloos LLC is in betrekkelijk korte tijd hoog gestegen. Sooloos LLC heeft zich gespecialiseerd in het maken van High-End muziekservers die niet alleen zeer strak zijn vormgegeven, fluisterstil werken, terabytes aan informatie kunnen bevatten en meerdere kamers van muziek kunnen voorzien, maar ook bediend worden via een prachtig high-res touchscreen met een evenzo eenvoudige als intuïtieve gebruikersinterface. Zelden is dergelijk hoogstaande technologie met zoveel gemak te bedienen geweest. Met recht de High-End Audio van de 21ste eeuw.

Voor Meridian Audio Ltd. betekent de overname van Sooloos LLC een welkome uitbreiding van de reeds indrukwekkende lijn van producten. Niet alleen voldoen de Sooloos producten aan de zeer hoge kwaliteitseisen die Meridian Audio stelt, maar zijn vooral prachtig te combineren met de Meridian DSP luidsprekers. Sooloos zal vanaf nu onder de naam Meridian Sooloos op de markt gebracht worden.

Meridian Audio heeft ervoor gekozen de distributie van het merk Meridian Sooloos onder te brengen in haar bestaande netwerk. Gedurende de overgangsperiode zal de huidige distributeur More Music de belangen van Sooloos blijven behartigen. Vanaf 1 April 2009 zal de distributie in de Benelux van het nieuwe Meridian Sooloos verzorgd worden door Viertron BV te Barendrecht.

Gedetailleerde informatie over de Sooloos producten is te vinden op: www.sooloos.nl en www.meridian-audio.nl


EDITORS' CHOICE