NIEUWSPhilips

Philips Cinema 21:9


Redactie HiFi.nl | 05 maart 2009 | Philips

(ingezonden mededeling)

Film kijken zoals de regisseur het bedoeld heeft

Philips zorgt voor een baanbrekende première in de wereld van home-entertainment met ’s werelds eerste lcd-televisie die de verhouding van het bioscoopbeeld respecteert. Met Cinema 21:9 kijk je thuis naar films alsof je in de bioscoop zit, en precies zoals de regisseur ze bedoeld had. Het biedt dezelfde meeslepende kijkervaring maar dan in je huiskamer. De films worden afgebeeld in een breedte-hoogteverhouding van 21:9, op een scherm van 56 inch.

De huidige lcd-televisies in 16:9 brengen de ultieme bioscoopervaring in het gedrang door het beeld te vervormen om het scherm te vullen (waarbij de volledige dekking van het originele beeld verloren gaat) of door het beeld in letterboxformaat weer te geven met boven en onder zwarte balken. Cinema 21:9 biedt de oplossing hiervoor en beeldt films perfect af in het 2.39:1-formaat. De kijker geniet hierdoor van een bioscoopbeleving zonder compromissen, iets wat nooit eerder mogelijk was in de huiskamer.

Cinema 21:9 heeft een breedte-hoogteverhouding van 21:9. Ze koppelt een sublieme beeldkwaliteit, dankzij de krachtige beeldverbeteraar Perfect Pixel HD (versie 2009) van Philips (verwerkingsvermogen van 500 miljoen pixels per seconde en 2250 biljoen levendige kleuren) aan de driezijdige Ambilight Spectra-technologie die het beeld verbreedt door een lichtgloed van achter het scherm te projecteren op de muur. Wat betreft beeldprestaties, is Cinema 21:9 uitgerust met een Full HD-scherm van 2560x1080p met 8,3 miljoen pixels, dat garant staat voor kristalheldere en vlijmscherpe beelden bij HD bronnen.

Cinema 21:9 is ook perfect te gebruiken met meer gangbaar 16:9-materiaal van bronnen als televisie-uitzendingen, games en dvd’s, waarbij de automatische formatteringtechnologie de afmetingen schermvullend aanpast (deze technologie kan ook uitgeschakeld worden).

Cinema 21:9 is met zijn verversingssnelheid van 1 ms de snelste lcd-televisie die vandaag wereldwijd op de markt te vinden is. Zelfs de snelste acties op het scherm zijn realistisch en worden vloeiend weergegeven dankzij de 200 Hz Clear LCD-technologie. Bovendien zorgt Perfect Contrast ervoor dat de dynamische contrastratio maar liefst 80 000:1 bedraagt.

De beeldkwaliteit wordt nog verder geoptimaliseerd door Perfect Natural Motion, een technologie die zorgt voor uiterst vloeiende bewegingen en scherpe beelden, zelfs bij snel bewegende beelden.

Een andere opmerkelijke nieuwe functie op Cinema 21:9 is Net TV; hiermee krijgt de gebruiker vanaf een startpagina op het televisiescherm snel en eenvoudig toegang tot een hele reeks websites via de eigen internetverbinding thuis. Net TV biedt speciaal aangepaste internetcontent op het tv-scherm, die makkelijk leesbaar en navigeerbaar is. De content is makkelijk toegankelijk via de afstandsbediening van de televisie, zonder dat er extra decoders en/of abonnementen aan te pas komen. Vanaf het Net TV-platform krijgt de gebruiker toegang tot de content van een aantal Europese partners zoals YouTube, eBay, TomTom, MeteoGroup, Netlog, Funspot en MyAlbum, plus een aantal lokale partners die afhankelijk van het land de meest populaire websites bieden.

Consumenten met verschillende HDMI-randapparaten profiteren van de veelzijdige connectiviteitsopties van Cinema 21:9, waaronder vijf HDMI 1.3a-poorten, DLNA en WiFi.

Voor extra comfort wordt Cinema 21:9 geleverd met een speciaal ontworpen wandmontagesysteem om de televisie vlak tegen de muur te hangen.

Des Power, Senior Vice President Marketing Television, Philips Consumer Lifestyle: “Met onze unieke Cinema 21:9 hebben we een televisie ontwikkeld die de echte bioscoopervaring zo dicht mogelijk benadert zonder dat de kijker een kaartje hoeft te kopen. Om thuis helemaal te kunnen opgaan in een film zijn consumenten, volgens ons, uit op een reële bioscoopervaring. Precies daarom hebben we ’s werelds eerste televisiescherm ontwikkeld met de echte bioscoopverhouding, dat bovendien perfect aangevuld wordt door onze Ambilight-technologie.”

”En,” aldus Des Power, “de nieuwe Philips Cinema 21:9 verleent het filmkijken thuis een totaal nieuwe dimensie; wanneer deze televisie naast een scherm in klassieke 16:9-schermverhouding geplaatst wordt, springen de voordelen meteen in het oog.” 

Prijs en beschikbaarheid:
De Cinema 21:9 lcd-televisie zal vanaf eind April 2009 in Nederland beschikbaar zijn voor de verkoopadviesprijs van 4000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE