NIEUWSMirage

Derde generatie Omnisat


Redactie HiFi.nl | 03 maart 2009 | Mirage

(Ingezonden mededeling)

Mirage staat sinds de introductie in 2002 van de Mirage Omnisat bekend om de luidspreker die de muziek niet naar voren straalt, maar juist via de muren terug laat kaatsen. Dit Omnipolaire principe is met de introductie van de Mirage OS3 alweer toe aan de derde generatie Omnisat luidsprekers.

Als het om luidsprekers gaat staat Mirage al jaren bekend om de levensechte geluidservaring. De Mirage luidspreker maakt gebruik van de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Dit bereikt Mirage door gebruik te maken van een door haar ontwikkelde module die het geluid rondom straalt waardoor de muren van de woonkamer worden benut door het reflecteren van het geluid. Voor een natuurgetrouwe verdeling van direct en gereflecteerd geluid is de module onder een nauwkeurig uitgerekende hoek geplaatst. Het resultaat is een groots en levensecht geluid.

Mirage Omnisat

De eerste luidspreker waarbij Mirage het bovengenoemde Omnipolair principe toepaste was in 2002 bij de Omnisat. Deze eigenzinnig vormgegeven luidspreker kreeg wereldwijd lovende kritieken en was een groot succes. Met de Mirage OS3 introduceert Mirage inmiddels de derde generatie Omnisat.

Naast een nieuwe vormgeving zijn ook nieuwe driver componenten gebruikt in de OS3 familie. De OS3 serie bestaat uit een satelliet luidspreker in de hoogglans kleuren wit en zwart, een hoogglans zwarte center kanaal luidspreker en een vloerstaande luidspreker eveneens in hoogglans zwart. Naast een up to date vormgeving heeft Mirage er alles aan gedaan om deze derde generatie geluidstechnisch nog verder te verbeteren. De drivers die het geluid produceren zijn nu voorzien van krachtige Neodymium magneten en maken gebruik van gepatenteerde “Ribbed Elliptical Surround” Titanium woofers, die een groter basbereik hebben dan voorgaande series. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ondanks compacte afmetingen een zeer volwassen muzikale beleving wordt gegarandeerd.

Mirage Omnisat

Omdat iedere luidspreker los verkrijgbaar is, kan iedereen zijn eigen Omnisat menu samen te stellen. Deze keuzevrijheid maakt dat er eigenlijk voor iedereen wel een Mirage Omnipolaire oplossing is. Maximale flexibiliteit en een levensechte muziek of film beleving, mogelijk gemaakt dankzij de nieuwe Mirage OS3 familie.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »