NIEUWSDenon

Denon introduceert Denon Link 4

Redactie HiFi.nl | 26 februari 2009 | Denon

(ingezonden mededeling)

Gratis update voor referentie klasse A/V voor-/versterkers DENON AVP- en AVC-A1HDA in maart

25 februari 2009 – DENON is trots om de introductie aan te kondigen van een nieuwe mijlpaal in het bereiken van de ultieme geluidskwaliteit. De nieuwe DENON Link 4 digitale interface, die zijn debuut heeft in de binnenkort te verwachten Blu-ray universele speler DVD-A1UD, biedt ’s werelds eerste ‘jitter-vrije’ overdracht van digitale audio in combinatie met HDMI.

Indien verbonden met een DENON A/V surround versterker die DENON Link 4 ondersteunt zullen liefhebbers genieten van High Definition audio in de absoluut hoogst mogelijke geluidskwaliteit. De eerste producten die deze DENON technologie bieden zullen zowel de DVD-A1UD als de Award-winning referentieklasse AVP-A1HDA A/V voorversterker en de AVC-A1HDA versterker zijn.          

DENON Link is een gepatenteerde, hoogwaardige digitale audio overdracht technologie die gebruik maakt van een Real-time gebalanceerd overdrachtsysteem om het signaal te beschermen tegen externe storingen. De vierde editie voegt de exclusieve DENON Flow Control eigenschap toe: wanneer er gebruik wordt gemaakt van HDMI als A/V uitgang neemt deze de Master Clock en Jitter Control over – een eigenschap die met name nuttig is bij gebruik van de toekomstige DENON A/V receivers. De Master Clock van de D/A omzetter van de A/V surround receiver/versterker stuurt een signaal naar de speler en maakt het mogelijk dat de schakeling gebruik kan maken van dezelfde klok. Het resultaat is een digitale audio overdracht met nagenoeg geen ‘jitter’. Wanneer gecombineerd met een DENON A/V surround receiver/versterker die DENON Link 4 ondersteunt wordt de plaatsbepaling van het geluid preciezer en geeft dit een groter gevoel van ruimte. Veeleisende gebruikers zullen eindelijk kunnen genieten van een geluidskwaliteit die verwacht wordt van HD audio.

DENON Link 4 zal het eerst verkrijgbaar zijn in de reeds aangekondigde DVD-A1UD Blu-ray universele speler die gepland staat voor april 2009. Huidige eigenaren van de referentieklasse surround voor-/versterkers AVP- en AVC-A1HDA krijgen de gelegenheid om hun toestellen gratis op te waarderen via het Internet. Deze service zal beschikbaar komen vanaf eind maart.

Eigenaren van niet-A-modellen AVP- en AVC-A1HD hebben nog steeds de mogelijkheid om hun producten op te waarderen van A1HD naar A1HDA status (geadviseerde verkoopprijs: 100 euro). Wanneer eind maart gebruik wordt gemaakt van deze service wordt automatisch de nieuwe DENON Link 4 ondersteuning samen met de handige feature Audyssey Dynamic Volume geimplementeerd.
 

Kijk voor meer informatie over DENON producten op www.lookenlisten.nl

MERK

EDITORS' CHOICE