NIEUWSMirage

Mirage introduceert mini-surround luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 06 februari 2009 | Mirage

(ingezonden mededeling)

Al sinds de introductie van de originele Omnisat luidspreker in 2002 bewijst Mirage dat een groots en levensecht geluid niet per se om grote luidsprekers vraagt. Met de lancering van het nieuwe MX 5.1 systeem gaat Mirage opnieuw een stap verder in het downsizen van groots presterende luidsprekers.

Het nieuwe MX systeem bestaat uit vijf ultra-kleine satellietluidsprekers van slechts 10 centimeter hoog en een eveneens zeer compacte subwoofer. De satellieten passen letterlijk in de palm van uw hand, maar leveren toch prestaties alsof ze vele malen groter zijn.

Het geheim achter deze grootse geluidsprestaties heet Omnipolair. Omnipolair is een unieke en door Mirage gepatenteerde luidsprekerfilosofie die er voor zorgt dat geluid rondom de luidspreker uit wordt gestraald. Hierdoor wordt gebruik gemaakt van de reflecties van wanden en plafond waardoor een levensecht, driedimensionaal geluidsbeeld wordt gecreëerd. De luidsprekertechniek die dit mogelijk maakt bestaat uit een Omniguide, de UFO-vormige tweeter, en een schuin daaronder geplaatste woofer. Samen zorgen zij voor de optimale afstraalverhouding van 30% direct/70% indirect geluid.

Zoals gezegd bestaat het MX 5.1 systeem uit vijf MX satellieten en één M-M6 actieve subwoofer. Deze subwoofer is eveneens een miniatuurwonder met zijn bescheiden afmetingen van 20x20x20 cm. Toch is de M-M6, net als de satellieten, in staat om grootsere prestaties neer te zetten. Dit mede dankzij het gebruik van maar liefst drie 6,5 inch woofers die worden aangestuurd door een 800 Watt sterke versterker. Een vol en krachtig laag gekoppeld aan een groots geluid maken, volgens de fabrikant, van het MX 5.1 systeem een meeslepende en muzikale luidsprekeroplossing. Zowel de subwoofer als de MX satellieten zijn afgewerkt met een fraaie hoogglans zwarte lak waardoor ze zich in bijna ieder interieur thuis voelen.

Het complete MX 5.1 systeem heeft een verkoopprijs van 899 euro, de afzonderlijke luidsprekers zijn los leverbaar. Eén MX Satelliet luidspreker heeft een verkoopprijs van 149 euro, de M-M6 subwoofer kost 399 euro. Het systeem en de losse luidsprekers zijn vanaf nu beschikbaar bij uw geautoriseerde Mirage dealer.


EDITORS' CHOICE