NIEUWSPioneer

Pioneer wint 4 IF Product Design Awards

Redactie HiFi.nl | 01 februari 2009 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(Ingezonden mededeling)

Pioneer heeft bevestiging gekregen dat het de concurrentie een stap voor is op vlak van design door vier prestigieuze iF Product Design Awards te winnen. International Forum (iF), de toonaangevende Duitse vereniging voor industrieel design, koos de plasma-tv’s KRP-600A en KRP-500A, de thuisbioscoop LX03 en de Super Audio CD ontvanger PDX-Z9 als winnaars en prees deze producten van Pioneer om hun vernieuwende karakter, gebruiksgemak, ontwerpkwaliteit en materiaalkeuze. iF had ook lof voor de manier waarop Pioneer zich succesvol laat gelden in de erg competitieve internationale markt.

De iF Product Design Award zag het levenslicht in 1953 en is een bekroning voor hoogstaand productontwerp. Bovendien staat deze prijs overal ter wereld bekend als een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor fabrikanten. Dit jaar beoordeelden de leden van deze vooraanstaande organisatie 2808 producten van meer dan 1000 deelnemers uit 39 landen op basis van criteria als vernieuwingsgraad, ergonomie, vakmanschap, hoogstaand ontwerp en milieuvriendelijkheid.

“Dat we al vijf jaar op rij iF Product Design Awards hebben gewonnen, toont dat het ons bij Pioneer menens is wat hoogwaardige producten met een karakteristiek ontwerp betreft”, aldus Minoru Ogawa, General Manager Home Business Division Pioneer Europe. “Door onze visie na te streven – mensen helpen om te zien en luisteren als nooit tevoren – zijn we erin geslaagd om vooruitstrevende technologieën en gedurfde ontwerpen dichter bij onze klanten te brengen.”

De vier iF design awards werden gewonnen door een KURO plasma-tv van 60 inch en een van 50 inch, een LX DVD thuisbioscoop en een Super Audio CD ontvanger.

De Pioneer KRP-600A en KRP-500A plasma-tv’s met een aparte mediaontvanger verzoenen vorm en inhoud. Het resultaat: prachtig slanke, minimalistische tv’s die gebruikmaken van vooruitstrevende technologie. Beide modellen zijn Full HD ‘HD ready 1080p’ en kunnen de uitzonderlijke zwartniveaus aan waar het KURO merk om bekendstaat. Dankzij een schermdikte van amper 64 mm en een glanzend zwart ontwerp in KURO stijl, zien beide tv’s er erg modern en elegant uit, of ze nu aan de muur hangen of op een voet staan. De KRP-500A en KRP-600A zijn niet alleen uitgerust met een geïntegreerde analoge tuner, maar ook met een digital terrestrial (DVB-T) tuner (verbinding via zendmasten) en een digital satellite (DVB-S/DVB-S2) tuner (via satelliet). Beide modellen dragen het Digital Living Network Alliance (DLNA) certificaat en kunnen dan ook eenvoudig worden geïntegreerd in een lokaal of thuisnetwerk en content afspelen van een of meer aangesloten mediaservers.

De LX03 thuisbioscoop is uitgerust met een dvd-speler, kan Super Audio CD’s en DVD-Audio’s afspelen en wordt geleverd met compacte luidsprekers. Dankzij een combinatie van glanzend zwart en aluminium op het front- en bovenpaneel is dit systeem een ware lust voor het oog. Voor optimaal gebruiksgemak is het uitgerust met intelligente knoppen die automatisch oplichten door een bewegingssensor wanneer je hand dichterbij komt. Bovendien kunnen de gebruikers via de KURO LINK verbindingsoptie met de afstandsbediening van hun KURO televisie de voornaamste functies van de LX03 activeren. Om in high definition te kijken, vormt dit systeem een ideale combinatie met de bijpassende BDP-LX08 Blu-ray Disc speler van Pioneer.

Dankzij een combinatie van verfijnd design, de modernste technologieën en de allerhoogste productiekwaliteit wekt de PDX-Z9 Super Audio CD ontvanger van Pioneer de essentie van muziek tot leven. De hoogwaardige onderdelen van de PDX-Z9 – uitgebreid afgesteld in de vermaarde Londense AIR Studios – zorgen voor het helderste digitale geluid. Het systeem kan Super Audio CD’s afspelen en maakt vooruitstrevende digitale mediaverbindingen mogelijk, waaronder internetradio en DLNA geluidsthuisnetwerken. Zo opent zich een brede waaier aan mogelijkheden.

De uitreiking van de 2009 iF Design Awards zal op 3 maart 2009 plaatsvinden in het Duitse Hannover, samen met de opening van een iF designtentoonstelling. Hierop kunnen alle prijswinnaars hun producten zes maanden lang voorstellen.


EDITORS' CHOICE