NIEUWS

HiFi.nl zoekt nieuwsredacteur

Redactie HiFi.nl | 26 januari 2009

HiFi.nl zoekt ter invulling van een opengevallen positie per direct een  free-lance nieuwsredacteur (M/V) die op dagelijkse basis onze nieuwsrubriek wil gaan verzorgen.

Je voornaamste taken zijn het (eventueel op aanwijzing van de hoofdredacteur) controleren, redigeren en plaatsen van ingestuurde persberichten, het tot eigen content herschrijven van nieuwsberichten uit diverse internetbronnen, en met enige regelmaat een kleine vertaling. Van jou wordt een actieve houding verwacht bij het “vinden” van relevant nieuws uit de markt en het genereren van eigen nieuwscontent. Het is mogelijk dat je daarvoor af en toe telefonisch contact moet opnemen met betrokken personen. Dat kan zijn voor het navragen of controleren van feiten, of voor het afnemen van een kort interview.

Omdat het nieuws een zeer belangrijk onderdeel is van HiFi.nl hebben we wat een nieuwe redacteur betreft nog wel wat meer noten op onze zang.

Ervaring in de hifi-branche of een grote, aantoonbare affiniteit met de materie zijn een grote pré, net als een journalistieke opleiding of achtergrond. Een zeer goede beheersing van het Nederlands en Engels, en voldoende beheersing van het Duits zijn essentieel. Je bent een aanpakker, kunt goed functioneren onder druk en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Passie is even belangrijk als accuratesse, en muziek neemt een centrale plaats in je leven in.

Je bent in staat om elke dag minstens vijf relevante nieuwsberichten te plaatsen met behulp van ons eigen Content Management Systeem. Dat geldt ook voor de zaterdag en de zondag. Je beschikt over een goed werkende computer en kunt overweg met fotobewerkingssoftware.

Als je jezelf herkent in dit profiel, en als je voor langere tijd beschikbaar bent, neem dan contact op met HiFi.nl via het emailadres info@hifi.nl of bel naar 013 – 5433713. Werktijden en beloning in overleg.

Deze functie kan ook worden ingevuld in het kader van een (afstudeer)stage. Hierbij gaat onze voorkeur uit naar studenten die zich bezighouden met journalistiek, muziek, hifi, vormgeving en/of internet technologie.


EDITORS' CHOICE