Cambridge Audio vernieuwt Azur 640R

Eric de Boer | 22 januari 2009 | Cambridge Audio

Ook Cambridge Audio gaat mee met de nieuwere formaten op surroundgebied; de veelgeroemde Azur 640R home cinema receiver krijgt een vernieuwing. De Azur 640R V2 biedt volledige ondersteuning voor HDMI 1.3b beeld- en geluidsoverdracht. De ontwerpers hebben drie ingangen voor HDMI in de nieuwe receiver verwerkt.
 
Om met hun tijd mee te kunnen gaan maken de ingenieurs van Cambridge Audio voor deze nieuwe telg uit de Azur serie gebruik van een Cirrus Logic/Crystal chipset. Deze herbergt een dubbele 32-bit signaal processor en ondersteunt vele nieuwere geluidsformaten zoals Dolby Digital plus, DTS-HD High Resolution, het nieuwe Lossless Dolby True HD en zelfs Master-HD audiobronnen, maar ook sacd en dvd-audio. Tevens kan de nieuwe Azur 640R V2 analoge video scalen naar HDMI, ongeacht welke aansluiting hiervoor benut wordt.


 
Net zoals zijn voorganger levert de nieuwe Azur 100 watt op alle zeven kanalen, maar kan onder de instelling "stereo direct" zelfs een flinke 2 x 1200 watt aan 8 Ohm leveren. Hiermee zal de audiofiele luisteraar dus beter op zijn wenken (en wensen) bediend worden.
 
Hoewel er nog geen duidelijke prijsstelling bekend is gemaakt voor Nederland, zal de Azur 640R V2 gezien de dollarprijs van 1800 dollar de huidige prijs van 1299 euro niet ver gaan ontlopen.

Cambridge Audio verwacht de 640R V2 in de lente te kunnen leveren.

MERK

EDITORS' CHOICE