NIEUWSVPI

Nieuwe VPI draaitafels


Redactie HiFi.nl | 14 januari 2009 | VPI

VPI komt binnenkort op de markt met twee nieuwe platenspelers, waaronder een opvolger voor hun succesvolle instapmodel, de Scout.

De Scout II heeft volgens de fabrikant een verbeterde arm (de JWM-9 Plus), die intern anders gedempt is voor betere controle over resonanties. Hierdoor zou het geluidsbeeld breder en preciezer worden, met een verhoogde resolutie, detaillering en een betere laagweergave.

De Scout II zal waarschijnlijk vanaf eind februari leverbaar zijn, en gaat enkele honderden euro`s meer kosten dan het huidige model. De importeur noemt een verkoopprijs van ongeveer 2400 euro. Er komt ook een model met een nog verder verbeterde toonarm (de Signature versie) die een kleine 450 euro meer gaat kosten dan de standaard uitvoering.

De huidige versie is nog beperkt voorradig, dus wie plannen heeft om een VPI Scout aan te schaffen, maar de hogere prijs van het nieuwe model niet ziet zitten, kan beter niet te lang twijfelen.

VPI Classic

De VPI Classic (hier afgebeeld met optionele stabilisatiering en platengewicht) heeft een "klassieke" houten ombouw, en een vaste motormontage in plaats van een losstaande motorbehuizing. Door een uitgekiende demping in de basis van de speler en een zeer nauwkeurige aansturing van de a-synchroonmotor levert ook de Classic volgens de fabrikant het snelle, schone en open geluid van VPI, met een grote breedte en diepte en een krachtige laagweergave. De VPI Classic is waarschijnlijk ook vanaf eind februari 2009 leverbaar voor een prijs van rond de 2800 euro.

EDITORS' CHOICE