NIEUWSB&W

Nieuwe HD DVR van Moxi

Max Delissen | 06 januari 2009 | B&W

Moxi introduceert zeer binnenkort hun nieuwe HD DVR, die de concurrentie aan zal gaan met gevestigde merken als TiVo.

De nieuwe DVR van Moxi heeft twee tuners aan boord, en een harde schijf van 500 Gigabyte. Verder een eSATA-poort, een HDMI 1.3b uitgang, 2 usb-poorten, RCA stereo met optische en coaxiale digitale audio-uitgangen, S-Video met component-uitgangen en een 10/100 Mbps ethernetverbinding. Het is mogelijk om een multistream CableCARD in de DVR te pluggen. Consumenten buiten de USA hebben daar nauwelijks voordeel van, aangezien CableCARD uitsluitend in Amerika wordt gebruikt. De Europese tegenhanger (de Smartcard, die gebruikt wordt om een digitaal televisieabonnement te activeren) past er dus niet in, tenzij de fabrikant een specifiek op de Europese markt gerichte versie in petto heeft.

Verder zouden eigenaars van de Moxi toegang moeten gaan krijgen tot video, audio en data internetservices, maar wie die moeten gaan leveren is nog niet bekend. Het bezit van een snelle internetverbinding is echter wel zeer aan te bevelen.

De Moxi wordt hier en daar al aangeboden voor bedragen rond de (omgerekend) 600 euro, hoewel hij pas in de loop van januari officieel op de markt zal komen. Of dat ook voor Europa (of Nederland) geldt is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE