NIEUWSTentLabs

TentLabs introduceert hybride versterker

Redactie HiFi.nl | 24 december 2008 | TentLabs
(ingezonden mededeling)

Tentlabs, leverancier van diverse modules voor upgrade of zelfbouw van cd-spelers, DACs en buizenversterkers, brengt een nieuwe versterker voor zelfbouw op de markt. Triodes, trafogekoppeld aan moderne klasse-D uitgangstrappen; fluwelen buizenklank met eindeloze controle en dynamiek.

De ingangstrap van de versterker bestaat uit een in samenwerking met Audiomagic ontwikkelde buizendriver met ECC88. Voor de vermogensleverantie hebben we gekozen voor de best-klinkende klasse-D schakeling: de UcD400 van Hypex. Door deze hybride opzet kan de opamp van de UcD worden overgeslagen en wordt de schakelende eindtrap direct aangestuurd.De koppeling tussen buis en UcD geschiedt middels een transformator, waarmee een optimale impedantieaanpassing en een ideale gebalanceerde aansturing van de UcD mogelijk wordt. Vermeldenswaard is verder nog dat de hoogspanning voor de inganstrap wordt geleverd door een 6X4 gelijkrichtbuis, gevolgd door een speciaal voor deze toepassing ontwikkelde buizen-shuntvoeding (eveneens ECC88). Na deze regelaar volgen geen elco’s meer in de voeding !

Twee stuks Amplimo ringkerntrafo’s (300VA per kanaal) voeden de klasse-D modules. Gekozen is voor het accent op stroomreserve (tot wel 20A !), waardoor ook lastiger speakers moeiteloos aangestuurd worden.

De relais-geschakelde volumeregeling biedt 64 stappen van 1.0dB met een gelijkloop beter dan 0.15dB. Daarbij komen 4 omschakelbare ingangen, alles bediend met 4 drukknoppen, of via een afstandbediening.
De versterker is ondergebracht in dezelfde behuizing als de Tentlabs CD speler, waardoor een fraai vormgegeven combinatie ontstaat.

Alle modules worden getest geleverd, de kit is daarom ook prima te bouwen door mensen met minder electronica ervaring, al dan niet gesteund door een uitgebreide bouwhandleiding met diverse detail foto’s.

Prijs:
Introductie kit prijs 2400 euro, verwachte levering medio februarie 2009. Meer informatie, www.tentlabs.com, 040 - 2130186.
MERK

EDITORS' CHOICE