NIEUWS

Consumenten kiezen in december voor Blu-ray


Redactie HiFi.nl | 23 december 2008

(ingezonden mededeling)
 
Filmliefhebbers kiezen dit najaar massaal voor films op Blu-ray Disc. Van de toptitels in december, zoals Hancock, Wall-E, Horton en The Dark Knight, wordt gemiddeld 1 op de 5 titels op Blu-ray Disc verkocht. Er gaan nu ruim 6 keer zo veel Blu-ray Disc’s over de toonbank als in het najaar van 2007.

Toen was de verhouding tussen de verkopen van de toptitels op Blu-ray Disc en DVD 1 op 33. In de Benelux zijn meer dan 500 films en PLAYSTATION®3-titels op Blu-ray Disc verkrijgbaar, waaronder blockbusters als Casino Royale, Sleeping Beauty, What happens in Vegas en 300. In de Benelux staat inmiddels in meer dan een half miljoen huishoudens een Blu-ray Disc speler.
 

Blu-ray Disc

Blu-ray Disc is de opvolger van de DVD. Een Blu-ray Disc ziet er hetzelfde uit als een DVD, maar heeft veel meer opslagruimte. Hierdoor is het beeld 5x scherper dan op DVD en het geluid kristalhelder. Op Blu-ray Disc komen de nieuwste films, next generation games en concerten uit.
 
Voor meer informatie: www.experiencebluray.eu. Hier staat ook een overzicht van releases en reeds verkrijgbare titels op Blu-ray Disc.

EDITORS' CHOICE