NIEUWSLG

Interactief film kijken met LG


Redactie HiFi.nl | 16 december 2008 | LG

(ingezonden mededeling)

Almere, 16 december 2008 – LG introduceert de BD300, een revolutionaire Blu-ray-speler met BD Live-functie (BD-ROM Profile 2.0). BD Live biedt gebruikers de mogelijkheid een internetverbinding te maken, waarmee ze videobeelden, ondertitels en andere informatie kunnen downloaden. Ook is het met deze functie mogelijk gerelateerde quizzen en interactieve multiplayer-games te spelen.

In zijn korte bestaan heeft de BD300 nu al een award in de wacht gesleept. De lezers en vakjury van het maandblad Digital Movie bekroonden de BD300 tot de Digital Movie Blu-ray-speler van het Jaar 2008/2009. Overtuigende eigenschappen zijn de relatief korte reactietijd en de aanwezigheid van een USB-poort voor aansluiting van een harddisk. Het is niet voor het eerst dat een Blu-ray-speler van LG in de prijzen valt. De BH100 ontving een EISA Award voor beste Europese HD/Blu-ray-speler 2007/2008. Media Totaal vond de BH200 in 2008/2009 de beste Blu-ray-speler van Nederland.

Met BD Live onderscheidt de BD300 zich van zijn concurrenten. De netwerkmogelijkheid biedt hierbij de toegevoegde waarde. De Blu-ray-speler produceert een sublieme beeldkwaliteit met 1080p Full HD-resolutie via een HDMI-aansluiting. Dolby True HD en DTS-HD zorgen voor een onovertroffen geluidservaring. Hiermee is het geluidsniveau identiek aan de originele studiokwaliteit. Zo laat LG zien wat een echte HD entertainmentervaring inhoudt.

Dan D.H. Koh, manager van het Overseas Marketing Strategy Team van LG: “LG is altijd al een innovatieleider geweest. We streven er continu naar aan alle klanteisen te voldoen. Daarbij blijven we vernieuwen, net als we deden toen we de eerste gecombineerde Blu-ray/ HD-dvd-speler introduceerden. Ook de BD300 biedt gebruikers innovatieve opties die zorgen voor een verrijkte kijkervaring.”

De BD300 is bijzonder veelzijdig. Het apparaat speelt niet alleen Blu-ray-disks af, maar ook dvd’s en DivX-films. Tevens blinkt deze Blu-ray-speler uit in snelheid. Het opstarten en het laden en openen van de lade gaan veel sneller dan bij andere Blu-ray-spelers. De SIMPLINK-connectiviteit van LG zorgt er bovendien voor dat gebruikers alle benodigde functies kunnen bedienen met één afstandsbediening. 

Via de USB-poort kunnen gebruikers een USB-geheugenkaart aansluiten voor meer opslagcapaciteit. De BD300 is uitwisselbaar met MPEG4–video-, JPEG-, MP3- en WMA-bestandsformaten.

Niet alleen de BD300 werd door Digital Movie onderscheiden voor zijn kwaliteiten. Ook de LG-monitor M94D viel in de prijzen en werd beloond met de Digital Movie Award voor Montage Monitor van het Jaar 2008/2009. Dit onder andere vanwege de aansluitmogelijkheden, waaronder een DVI- en twee HDMI-ingangen. Hierdoor kunnen gebruikers de monitor eenvoudig aansluiten op elke gewenste apparatuur. Ook het fraaie, uiterst slanke design werd zeer op prijs gesteld.

EDITORS' CHOICE