NIEUWS

Mogelijk eigen muziekspeler MySpace

Redactie HiFi.nl | 09 november 2008

(gezien op Internet)

Na de eigen muziekdienst overweegt de populaire sociale netwerksite MySpace een eigen digitale muziekspeler te ontwikkelen. Maar zover is het nog niet, benadrukt MySpace Chris DeWolfe.

Toch gaf DeWolfe tijdens een conferentie in San Francisco aan niet afwijzend te staan tegenover het uitbrengen van een eigen muziekapparaat. “Het is mogelijk”, antwoordde de MySpace baas op een vraag van host John Battelle. “Maar momenteel richten we ons op de muziekdienst.”MySpace startte onlangs in samenwerking met de grote platenlabels een muziekdienst waar mensen zowel naar streaming muziek kunnen luisteren als nummers en ringtones kunnen downloaden. Ook is het mogelijk via de dienst concertkaartjes en merchandising te kopen.

In de eerste paar dagen na de opening van de dienst hebben mensen meer dan 1 miljard keer muziek gestreamd en 80 miljoen speellijsten gecreëerd. Vijf miljoen bands hebben hun muziek op de site geplaatst, aldus DeWolfe.

MySpace verschilt van concurrent iTunes omdat bij de eerste de focus ligt op de gemeenschap en het delen terwijl het bij iTunes vooral draait om verkoopcijfers.

“Zoals elke muziekdienst dragen wij ook bij aan de verkoopcijfers van iPods omdat mensen MySpace Music gebruiken om muziek en video’s te downloaden voor hun iPod, behalve als we een eigen apparaat ontwikkelen”, aldus de MySpace baas.

 


EDITORS' CHOICE