Nieuw: Monitor Audio Radius HD serie

Redactie HiFi.nl | 20 oktober 2008 | Monitor Audio

(ingezonden mededeling)

Vijf jaar na de introductie van de succesvolle Radius Serie komt Monitor Audio nu met een compleet vernieuwde Radius HD Serie. Alle voordelen van de ‘oude’ zijn behouden, terwijl de weergavekwaliteit aanzienlijk is verbeterd dankzij componenten die zijn ontwikkeld voor de toplijn luidsprekers (zoals o.a. de Platinum). Bovendien zijn er twee nieuwe modellen toegevoegd. Het resultaat is de HD-serie luidsprekers: beter dan de oorspronkelijke, terwijl de prijs gelijk is gebleven.

Helemaal nieuw - en ook uniek - is de R One HD: de eerste echte vóórkanaal¬luidspreker. De - zeer slanke - behuizing bevat namelijk zowel de midden¬luidspreker als de linker- en rechterluidspreker (een combinatie van de R225-HD en twee R90-HDs). Hij kan daardoor probleemloos onder of boven het beeldscherm worden geplaatst. Door de combinatie in één behuizing kon Monitor Audio bovendien de weergavekwaliteit voor deze specifieke toepassing optimaliseren in vergelijking met losse luidsprekers. Het resultaat: ongekende weergavekwaliteit, minimaal ruimtebeslag en maximale bekabelingeenvoud.

Ook nieuw is de R370-HD: een krachtige actieve sublaagluidspreker met een 254 mm luidspreker, een digitale versterker van maar liefst 250 W en handige extra functies zoals getriggerde PowerOn en een bedieningspaneel op de bovenzijde. De overige modellen zijn gelijk gebleven, maar hebben dankzij de technische verbeteringen een nog betere weergavekwaliteit gekregen.De Monitor Audio Radius Serie is vijf jaar geleden geïntroduceerd, is ongekend succesvol en heeft ook talloze bekroningen gekregen. Niet verwonderlijk, dankzij de combinatie van de beste kwaliteit met zeer compacte en betaalbare luidsprekers. In die vijf jaar is er bij Monitor Audio op technologisch gebied ook heel veel gebeurd, waardoor Monitor Audio de Radius HD Serie kon (her)ontwerpen.

De belangrijkste verbeteringen zijn een nieuwe C-CAM hoogeenheid (nu met een bereik tot 35 kHz), een nieuwe MMP laagmiddeneenheid (voor een strakker laag en meer gedetailleerd midden), nieuwe wisselfilters (met zo kort mogelijke signaalwegen), nieuwe demping in de behuizing (voor nog betere stereodetaillering) en AntiResonantComposite-voorpanelen uit de Platinum Serie (voor volledige onderdrukking van storende resonanties en dus kleuring). Uiteraard zijn alle luidsprekers magnetisch afgeschermd en kunnen dus dichtbij beeldschermen worden geplaatst.

De R45-HD en R90-HD hebben een montagebeugel waarmee ze zowel aan de zijmuur als aan het plafond kunnen worden gemonteerd. De afwerking van de behuizing is van de gebruikelijke hoge kwaliteit, de kleur video zilver is vervangen door pianolak zilver en cherry is niet meer leverbaar. 

De Monitor Audio Radius HD Serie is leverbaar vanaf oktober 2008 in de kleuren pianolak zilver, zwart en wit (alle modellen) en in walnoot of rosemah (met uitzondering van de R One,  225 en 250).

De verkoopprijzen:
Radius R One HD 600 euro, R225-HD 325 euro, R370-HD 700 euro. En - dat is echt heel bijzonder - zijn voor de overige modellen (45-HD, 90-HD, 180-HD, 250-HD, 360-HD) gelijk aan die van de huidige Radius Serie!


EDITORS' CHOICE