NIEUWSNAD

Nieuw: NAD T517 DVD speler

Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2008 | NAD
(ingezonden mededeling)

Een nieuwe DVD speler in de NAD traditie: Zowel beeld als geluid zijn volgens de fabrikant van topklasse niveau, ook al is de prijs dat bij lange na niet. De NAD T517 speelt uiteraard cd’s en DVD’s af, maar ook DivX, MP3, WMA en VCD bestanden worden moeiteloos afgespeeld. Die bestanden kunnen op een zelf gebrand CD-R, CD-RW, DVD-R of DVD+RW schijfje staan maar, dankzij de handige aansluiting aan de voorzijde, ook op een USB geheugen stick.

Aandacht voor performance:
Buiten dat audio zowel via HDMI, optische en coaxiale digitale uitgangen voorhanden is, is er ook een analoge Links/Rechts uitgang. Bij vrijwel alle spelers is deze uitgang niet geschikt voor serieuze kwaliteitsweergave, maar hier vormt NAD de uitzondering op de regel: De zeer hoogwaardige D/A converters (24 bit, 192kHz) maken dat de NAD T517 ook cd’s op hoog niveau afspeelt.Daar waar de meeste DVD spelers het moeten doen met een 8, 10, of in de betere gevallen, een 12 bit video D/A converter, gebruikt de NAD T517 niet minder dan 6 x 14 bit D/A converters die op een hoge 108MHz draaien. Met de mogelijkheid van upsampling tot 1080p wordt daarmee elk kleinste detail en nuance zichtbaar.

Of de T517 nu aangesloten is op een groot hoog-resolutie scherm of een analoge TV, dankzij de HDMI, Component en SCART uitgangen is deze DVD speler uitermate flexibel. De externe IR aansluiting maakt daarbij integratie in een home automation systeem kinderspel.

Betaalbaar en toch topklasse performance, zo laten de kenmerken van de T517 zich samenvatten. De NAD T517 is vanaf oktober verkrijgbaar bij de officiële NAD dealer, heeft een adviesprijs van 399,00 euro en is leverbaar in Graphite en Titanium. Daarmee wordt de NAD T515 DVD speler afgelost.
MERK

EDITORS' CHOICE