NIEUWS

Multifoon “terug op aarde”

Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2008

(Ingezonden mededeling)

Multifoon uit Rotterdam biedt sinds kort de service tot het slaan van een eigen aardpen.

Terug op Aarde

Geweldige resultaten zijn te behalen door een service die Mulitfoon sinds kort biedt: het slaan van een aardpen. Na overleg met Multifoon kan worden vastgesteld wat de kosten zullen zijn voor een aanpassing in de meterkast en het aanbrengen van een aardpen voor een `schone aarde`.

Een 25 mm2 massieve koperen kabel wordt door middel van een pneumatische hamer en ijzeren opzetpennen de grond in gedreven. De pennen zijn 1.5 meter lang. De koperen aardelektrode wordt aan de eerste pen vastgeklonken. Telkens wanneer een pen op diepte is, wordt de volgende pen op de ander geplaatst en vervolgens weer de grond in gedreven, tot de ideale weerstandswaarde is bereikt.

Voor een weerstandswaarde van 0.9 Ohm wordt de elektrode, zo’n 40 tot 50 meter diep de grond in gewerkt, afhankelijk van de plaats waar u woont. Een werkelijk schone aarde zorgt voor een aanzienlijke geluidsverbetering. Ook de werking van toegepaste lichtnetfilters zal verbeteren. Stoorsignalen en impulsen van andere apparaten kunnen sterk onderdrukt worden.                       

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leen Koopman van Multifoon, hij `duikt` er graag in!
Telefoon: 010-2518888


Analoog nieuws

Sinds kort is Multifoon hifi dealer van Benz Micro Switserland, zeer mooie pick-up elementen voor uw draaitafel. Veel van de BMS elementen zijn verkrijgbaar in low- medium- en high output. In de internationale pers zeer goed beoordeeld, onder andere door Michael Fremer van het toonaangevende Stereophile.

Al vanaf 195 euro heeft BMS een schitterend MC element met de MC 20 E2. Verkrijgbaar in low en high output. Het BMS programma strekt zich uit tot 2900 euro. Een paar meer betaalbare voorbeelden:

MC Silver low en high output 295 euro
MC ACE low, medium of high output 580 euro
MC Glider low, medium of high output. 850 euro

Bel Han van Slingerland voor een passend advies.


Cambridge Audio


Sinds kort toegevoegd aan het mooie, uitgebalanceerde progamma van Cambridge Audio: de voor - eindversterker type 840 E van 1299 euro en type 840 C van 1899 euro. De eindversterker is in klasse XD geschakeld: klinkt als klasse A, werkt als klasse AB. Maar liefst 2 x 200 Watt stereo of 1 x 500 watt mono bridged. Maak een luisterafspraak en vergeet niet uw cd’s mee te nemen. www.cambridgeaudio.com


Bijzondere weekenden


Graag attendeerd Multifoon u op een aantal weekenden - inclusief koopzondag - waarin leuke dingen worden georganiseerd.

3, 4 en 5 oktober: Demo- en occasion weekend

In de Multifoon luisterruimte spelen sets die samengesteld zijn uit demo- en occasion apparatuur en speakers die alleen dit weekend een extra korting hebben! Geen luisterafspraak nodig.

17, 18 en19 oktober: Show rondom Martin Logan, met als basis de gloed nieuwe ‘’Spire’’ van 8500 euro per set.

In iedere luisterruimte speelt een set van Martin Logan electrostaten met passende elektronica. Leuk om te weten: een echte Martin Logan elektrostaat, de Source, is er al vanaf 2350 euro per set. Open show, geen luisterafspraak nodig. www.martinlogan.com

2 en 3 november introductie van de Exposure MCX Superset van 27000 euro

Deze exclusieve set bestaat uit een cd-speler, voorversterker en twee mono eindversterkers. Optioneel is een tuner insteekmodule, te plaatsen in de cd-speler en een MM of MC phono insteekmodule. De componenten passen door speciaal geconstrueerde voeten perfect op elkaar, waardoor het lijkt alsof de set in een fraai vormgegeven 19 inch rack hangt. De componenten zijn niet los leverbaar maar worden als compleet systeem geleverd. Kom graag langs -open demo- om met deze wereldtopset kennis te maken. De ontwerper zelf zal aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden. www.exposurehifi.com


EDITORS' CHOICE