Cambridge Audio lanceert Fusion systeem

Redactie HiFi.nl | 26 september 2008 | Cambridge Audio

(ingezonden mededeling)

Het nieuwe Fusion systeem van Cambridge Audio combineert het gemak van de iPod met een volwaardig hifi systeem. De krachtige (2 x 30 W) en hoogwaardige 2.1 versterker is standaard voorzien van een iPod dockingstation, CD-speler en DAB/FM tuner die in volstrekte harmonie werken.Fusion is vooral het bewijs dat Cambridge Audio zich volledig zal richten op de digitale muziek consumerende generatie met volledig integrerende hifi producten die een veelheid van  nieuwe externe media kan verwerken. De op het frontpaneel aangebrachte USB en SD-kaart aansluitingen maken eenvoudige overdracht mogelijk van velerlei aard. De cd-speler is naast LPCM ook MPR en WMA compatible; zowel de cd-speler als de geheugenkaart ondersteunen track & artiesten informatie die weergegeven worden op het duidelijke display.

De Fusion is niet alleen ontworpen om perfect stereo af te spelen met de prijswinnende S30 bookshelf luidsprekers maar is ook voorzien van een extra ``X_Bass boost`` om het geluid van kleine PC-luidsprekers te verbeteren. Waar voor je geld, dat biedt het Fusion systeem. Met de bekende navigator-style ergonomische afstandsbediening van Cambridge Audio, inmiddels een stijl-icoon- worden de iPod, cd-speler en geheugenkaart bediend.

De Fusion is voorzien van een mooie ringkerntransformator die er niet alleen voor zorgt dat de vormgeving compact kon blijven maar ook 30W per kanaal helpt te leveren. De nieuwe Siroccoluidsprekers zijn er speciaal voor ontworpen. Lage- en hoge tonen alsmede de balans zijn goed regelbaar en X-Bass is aangebracht voor toepassing met kleine PC-luidsprekers. Ook in een hoofdtelefoonaansluiting is voorzien; een subwooferuitgang zorgt voor de .1 mogelijkheid van 2.0 stereo.

De cd-speler is van het audiofiele type, programmeerbaar en kent de commando`s repeat en shuffle. Conventionele cd`s, MP3 alsmede WMA content kunnen er mee afgespeeld worden.

Digitale muziekbestanden kunnen ingelezen worden met behulp van de SD kaartlezer of de USB aansluiting. Ook gewone MP3-spelers kunnen via een op het frontpaneel aangebrachte connector gebruikt worden.De ingebouwde DAB/FM tuner heeft 20 presets zodat analoge en digitale radiostations snel oproepbaar zijn. Fusion modellen profiteren van een speciaal ontworpen antiresonant chassis en een dik aluminium frontpaneel, de elektronica heeft daardoor een perfecte behuizing. De breedte is slechts 215 mm waardoor plaatsing in allerlei soorten interieurs mogelijk is.

Deze nieuwe serie is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Cambridge Audio en is een van de eerste producten die onderdeel zijn van een imago-opfrissing. Ze wordt voorzien van een totaal nieuwe verpakking en advertenties in o.a. gadget- en lifestyletijdschriften zullen zorgen voor een nog grotere merkbekendheid.

Prijs en beschikbaarheid:
De Cambridge Audio Fusion is leverbaar vanaf december 2008 voor een adviesverkoopprijs van 615 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE