NIEUWSMarantz

Marantz introduceert high-end Blu-ray speler

Redactie HiFi.nl | 22 september 2008 | Marantz
(ingezonden mededeling)

Met trots onthult Marantz haar allereerste Blu-ray-speler in Reference Standard-design, de BD8002 , volgens de fabrikant een High Definition-broncomponent van ultieme kwaliteit.Zijn volwaardige 1080p-beeld en uitgangssignaal van 24 beelden per seconden als bij een echte film, houden in dat films er nog nooit zo levensecht en kristalhelder hebben uitgezien. Tegelijkertijd levert de speler een honderd procent verliesvrij High Definition-geluid dankzij zijn decodering van Dolby Digital Plus, Dolby True HD en DTS-HD Master Audio.

Sterker nog, de video- en audioverwerking van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat standaard DVD`s bijna net zo goed ogen en klinken als HD-materiaal.De BD8002 die via een afstandsbediening wordt bediend, kent een groot aantal kenmerken: Ten eerste is de speler voorzien van een HDMI 1.3a-aansluiting, die zorgt voor 36-bits Deep Color™, waarmee ongecomprimeerde High Definition-informatie kan worden verzonden, een ongeëvenaarde 12-bits/297 MHz-videoprocessor, twee stuks SHARC DSP’s voor HDaudiocodering en een 10-bits Silicon Optix Realta-chipset voor de ultieme videoresolutie met hoge definitie.

Die laatste biedt verbeterde videoprestaties met upconversie en IP-scaling naar 1080p. De pixelvoor- pixel en Digital Noise Reduction-functie die deze technologie levert, biedt de speler de mogelijkheid om kenmerken die het beeld verslechteren, te verwijderen, wat absoluut heldere beelden van hoge resolutie oplevert.

Naast zijn compatibiliteit met zowel Blu-ray-schijven als DVD`s, is de BD8002 ook geschikt voor VCD`s, SVCD`s, MP3`s, WMA- en DivX-videobestanden - wat hem tot de ideale oplossing maakt om op hoog kwaliteitsniveau te genieten van veel audio- en videoformaten.

Een handige SD-kaartsleuf vergemakkelijkt het bekijken van high-definition-video`s en foto’s en zelfs het afspelen van digitaal opgeslagen muziek.Met de introductie van het Final Standard Profile - profiel 1.1. - laat Blu-ray u genieten van films op een geheel nieuw niveau, met tot nu toe ongekende kenmerken, zoals beeld-in-beeld-modus, waarmee u de beschikking hebt over uitgebreid commentaar van de regisseurs en acteurs, een backstagepas en een kijkje achter de schermen krijgt.

De zeer fraaie, grafische gebruikersinterface zorgt voor een gemakkelijke en duidelijke installatie. Het geheel wordt gecompleteerd met een RS-232-interface en een intuĂŻtieve afstandsbediening voor gemakkelijke bediening.

Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz BD8002 is leverbaar vanaf december 2008 voor een adviesprijs van 1999 euro.
MERK

EDITORS' CHOICE